DANAS NAPUŠTAJU VUČJAK I premijer USŽ spominje Salakovac kao lokaciju za smještaj migranata

Glavne aktivnosti izmještanja migranata iz kampa Vučjak u Bihaću će danas biti provedene, najavio je premijer Unsko-sanske županije Mustafa Ružnić.

“Izmještanje migranata iz Vučjaka će trajati tri dana i bit će podijeljeno na predradnje, radnje izmještanja i radnje koje će se dogoditi kasnije. Mi smo zaduženi da operativno pripremimo predradnje. Dogovoreno je to s ministrom sigurnosti Draganom Mektićem”, kazao je Ružnić na konferenciji za medije, piše Klix.ba.

U sklopu prve faze izmještanja su pripremljeni sigurnosni aspekti izmještanja migranata, što znači osiguranje hrane i prijevoza, liječnika i tehničara, kao i policijskih snaga.

Migranti će, kako je to najavljeno, privremeno biti prebačeni u vojarnu Ušivak.

“Budući da vojarna još nije renovirana, ovi ljudi će iz Ušivka biti prebačeni u Blažuj. Ukoliko ne budu mogli biti smješteni u Blažuj, postoji ideja da se dio njih prebaci u Salakovac”, najavljeno je.

HMS podsjeća kako su MUP HNŽ i Klub Hrvata u Skupštini HNŽ izričito protiv dolaska migranata u Salakovac, a ta ideja ponovno je lansirana nakon najave zatvaranja kampa Vučjak. Također, Županijski odbor HDZ-a BiH na jučerašnjoj sjednici također je iznio stav o izričitom protivljenju dolasku migranata u Hercegovinu./HMS/

 

Najnovije