HKD NAPREDAK

Danas je Međunarodni dan mladih

Opća skupština Ujedinjenih naroda je 1999. godine donijela odluku da se 12. kolovoz obilježava kao Međunarodni dan mladih, a ovogodišnja tema je „Angažiranje mladih za globalno djelovanje“.

Međunarodni dan mladih nastoji podići svijest o pravnim ekonomskim, socijalnim, obrazovnim, kulturnim i svim ostalim pitanjima s kojima se susreću mladi ljudi širom svijeta.

UN poziva sve da se pridruže #31DaysOfYOUth, kampanji za društvene medije koja će proslaviti mlade tijekom mjeseca kolovoza, vodeći i slijedeći Međunarodni dan, kako bi pomogli širenju riječi i započeli razgovor oko angažmana mladih za globalnu akciju.

Iz Ministarstva civilnih poslova BiH apeliraju na sve razine vlasti da od BiH naprave atraktivnu zemlju za ostanak mladih, koji se susreću s mnogobrojnim problemima, od nemogućnosti zaposlenja, neusklađenosti obrazovnog sustava s tržištem rada, nesigurnim radnim mjestima i ono s čim se cijeli svijet suočava danas, a to je pandemija Corona virusa COVID-19.

Temeljna misija HKD Napredak je pomaganje mladim ljudima i to ne samo kroz stipendije nego i poticaje da ostanu u svojim zemljama, a ne da svoje prilike traže samo kroz odlazak iz BiH i Hrvatske.

Napredak je oduvijek usmjeren na pametne ljude bez obzira koje su nacionalnosti, vjeroispovijesti ili političkog opredjeljenja. Napredak je oduvijek svima pružao zaštitu, ali i poticao talentirane mlade ljude, bilo stipendijama ili uvijek otvorenim vratima, da ustraju u svojim ciljevima obrazovanja.

Udruga Mladi HKD Napredak utemeljena 2017. godine je krovna organizacija mladih unutar HKD Napredak. Organizacija koja okuplja mlade iz svih Napretkovih podružnica diljem Europe ima za cilj poticati mlade na volontiranje kroz različite kulturne manifestacije i educiranje koje će doprinijeti razvoju sredina u kojima mladi djeluju./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

ŠEF KLUBA ZASTUPNIKA HDZ- HNS BiH

LOVRINOVIĆ: Varaju nas od 1990. I kada bi formirali Vladu FBiH ništa ne bi napravili

Zastupnik HDZ-a u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Nikola Lovrinović komentirajući neuspješne pregovore Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića u vezi izmjena Izbornog zakona,...