Sve vijesti

BIVŠI FEDERALNI PREMIJER

Danas iznošenje žalbi u predmetu ‘Respiratori’, Novalić stigao u Sud BiH

Bivši federalni premijer Fadil Novalić stigao je u Sud BiH na današnje ročište na kojem će se iznijeti žalbe na presudu. Početak ročišta zakazan je u 9 sati.

Uz Novalića, osuđeni su i Fahrudin Solak i Fikret Hodžić. Njih trojica su osuđeni na ukupno 15 godina zatvora za zloupotrebe prilikom nabavke respiratora vrijednih 10,5 milijuna maraka tijekom pandemije korona virusa.

Istom presudom je bivša federalna ministrica financija Jelka Miličević oslobođena optužbe za nesavjestan rad u službi.

Podsjećamo, početkom travnja Sud BiH je prvostupanjskom presudom osudio bivšeg federalnog premijera Fadila Novalića, suspendiranog ravnatelja Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka i vlasnika firme “F.H. Srebrena malina” Fikreta Hodžića na ukupno 15 godina zatvora za zloupotrebe prilikom nabavke respiratora vrijednih 10,5 milijuna maraka tijekom pandemije korona virusa.

Pravna osoba “Srebrena malina” proglašena je odgovornim što je raspolagala protupravno stečenom imovinom, te joj je izrečena novčana kazna od 200.000 KM koja se mora platiti u roku od 60 dana od dana pravomoćnosti presude. Presudom je naloženo oduzimanje protupravno stečene imovinske koristi u iznosu od 694.747 maraka od Hodžića i “Srebrene maline”./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

RUSIJA

U dijelovima Sibira izmjereno minus 50 stupnjeva Celzijusa, Moskva pod snijegom

Temperature u dijelovima Sibira pale su na minus 50 stupnjeva Celzijusa, dok su mećave prekrile Moskvu u rekordnim snježnim padalinama i poremetile letove zbog...