Hrvatski Medijski Servis

Danas izbor predsjednika i potpredsjednika VSTV-a

Na sjednici Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTS) BiH, čiji početak je zakazan za danas, predviđeno je da bude provedena procedura izbora predsjednika i potpredsjednika ove pravosudne institucije.

Članovima Vijeća bit će podnesena informacija o ministarskom sastanku u okviru strukturalnog dijaloga o pravosuđu.

Tijekom prvog dana dvodnevne sjednice VSTV-a će razmatrati zahtjev Veleposlanstva SAD za angažman višeg savjetnika za pravosuđe u Tužiteljstvo BiH, te angažman američkog višeg pravnog eksperta u VSTV-u BiH.

Vršiteljica dužnosti glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH Gordana Tadić podnijet će izvješće o radu Tužiteljstva BiH za 2017. godinu, nakon čega će uslijediti razmatranje predstavljenog izvješća.

Prema predloženom dnevnom redu, između ostalog, bit će predstavljen nacrt srednjoročnog plana rada VSTV-a za razdoblje 2019. – 2021. godina.

Drugog dana sjednice, u utorak, 10. srpnja, bit će razmatran prijedlog izmjena i dopuna Pravilnika o kvalifikacijskom i pisanom testiranju kandidata na sudske i tužiteljske pozicije, kao i prijedlog izmjene Poslovnika VSTV-a BiH.

Članovima Vijeća bit će podnesena i informacija o sudovima koji ne odgovaraju na pitanja VSTV-a.

Početak sjednice zakazan je za 10:00 sati./Srna/HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte