Danas intervjui s kandidatima za direktora SIPA-e

Članovi Nezavisnog odbora Parlamenta BiH danas bi trebali utvrditi rang-listu kandidata koji su se prijavili na oglas za izbor novog direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

Na sjednici će biti obavljeni razgovori s kandidatima koji ispunjavaju uvjete javnog oglasa za izbor novog direktora SIPA-e, objavljeno je na web-stranici PS BiH.

Članovi Nezavisnog odbora razmotrili su u rujnu prijave pristigle na natječaj za izbor direktora SIPA-e i utvrdili da od pet prijavljenih kandidata četiri ispunjavaju uvjete.

Prema proceduri, Nezavisni odbor dostavlja rang-listu ministru sigurnosti u Vijeću ministara u tehničkom mandatu Draganu Mektiću koji je, prema zakonom predviđenim procedurama, dostavlja Vijeću ministara koji imenuje novog direktora ove policijske agencije.

Prijave su poslali aktualni direktor SIPA-e Perica Stanić, kojem mandat ističe 5. studenog, direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, bivši direktor SIPA-e Goran Zubac, policijski službenik iz Trebinja Žarko Laketa, te policajac iz Banje Luke Njegoš Jovanović, čija je prijava odbačena./Srna/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

DEBITIRAO BOŠKO ŠUTALO

Pašalić strijelac u pobjedi Atalante protiv Napolija

Hrvatski reprezentativni veznjak Mario Pašalić bio je strijelac prvog pogotka u 2-0 (0-0) domaćoj pobjedi Atalante protiv Napolija u susretu 29. kola talijanskog nogometnog...