ŽUPANIJA SARAJEVO

Danas 101 novi slučaj zaraze, 80 posto iz obiteljskih klastera

U Županiji Sarajevo potvrđen je 101 novi slučaj zaraze koronavirusom, od čega je 81 osoba iz obiteljskih klastera, te su u samoizolaciji od ranije, navode u jutrošnjem izvješću iz Zavoda za javno zdravstvo Županije Sarajevo.

Radi se o rezultatima analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u razdoblju od 29. do 31. srpnja ove godine.

Obrađeno je 318 testova, među kojima je spomenutih 101 bio pozitivan na ovaj virus. U isto vrijeme, 74 osobe su oporavljene u Županiji Sarajevo.

U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizirano je 68 osoba, i sve su vitalno stabilne.

Nažalost, u protekla 24 sata preminule su tri osobe, čime je broj umrlih U Županiji Sarajevo uzrokovan koronavirusom povećan na 38.

Osam osoba je otpušteno s ovog bolničkog liječenja.

Trenutno je u Županiji Sarajevo aktivno 1.249 slučajeva, a od početka pandemije u ovoj županiji se oporavilo 1.168 osoba.

U razdoblju od 18. srpnja do 01. kolovoza ove godine, na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva ŽS naloženo je 1.678 samoizolacija.

Zbog pojave velikog broja slučajeva iz obiteljskih klastera, Zavod za javno zdravstvo ŽS jučer je ponovo uputio javnosti smjernice o mjerama za sprečavanje i kontrolu infekcije za osobe za koje se sumnja ili su potvrđeni slučajevi infekcije koronavirusom koje imaju blage simptome i ne zahtijevaju hospitalizaciju, već se samoizoliranje provodi kod kuće./HMS/

Najnovije