Dan bez lifta: Utrka građana i revijalna utrka vatrogasaca na kultnim mostarskim stepenicama

Kultne mostarske stepenice na Bijelom Brijegu, njih 112 bile su trkačka pozornica za jedinstvenu utrku naziva “Velike stepenice RUN” koja je održana u organizaciji Udruge “Zdrav život – KINEZIS” uz podršku Studentskog centra Mostar i Udruge građana “Bijeli Brijeg”.

Utrka je održana u sklopu obilježavanja “Dana bez lifta” s ciljem promocije važnosti tjelesne aktivnosti i motiviranja ljudi na korištenje stepenica u svakodnevnom životu.

Ovogodišnje izdanje utrke imao je zanimljiv model paralelnih startova natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Događaj je pored glavne utrke podrazumijevao i utrku za djecu, kao i revijalnu utrku mostarskih vatrogasaca koji su potpuno opremljeni s preko 20 kilograma opreme za najzahtjevnije intervencije trčali mostarskim stepenicama, priopćili su organizatori.

Uz dosta neizvjesnosti, zanimljivih međusobnih nadmetanja u muškoj i ženskoj konkurenciji, do prvog mjesta su i ove godine došli prošlogodišnji pobjednici Ivana Đolo, studentica kineziologije Sveučilišta u Mostaru i Akur Garang učenik mostarskog Unitet World Collage, obranivši prošlogodišnje titule.

Pobjednik utrke za djecu je Mustafa Zilić iz Stoca, dok je od vatrogasaca prvi stepenice pretrčao Benjamin Hot.

Podsjetimo, Mostar se ovom utrkom po drugi puta pridružio globalnoj inicijativi ”No Elevators Day” koji se održava posljednje srijede u travnju u Europi. Inicijativa je to pokrenuta od ISCA – ”International Sport and Culture Association” da se na jednostavan način podiže svijest o važnosti tjelesne aktivnosti motivirajući ljude da u svakodnevnom životu odaberu stepenice umjesto lifta kao početak razvijanja zdravih navika i aktivnog životnog stila./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img