BIO 5 GODINA U BIJEGU

Damir Mehić zvani Bibi nakon dvije godine pušten iz pritvora u Tuzli

Damir Mehić zvani Bibi koji je uhićen nakon petogodišnjeg bijega danas je pušten iz pritvora u Tuzli u kojem je bio od januara 2018. godine, potvrđeno je za Klix.ba.

Damir Mehić zvani Bibi iz Tuzle, osumnjičen za ubojstvo i pokušaj ubojstva, koji je pet godina bio u bijegu, uhićen je u siječnju 2018. godine. Dvije godine kasnije po odluci Kantonalnog suda u Tuzli on je pušten na slobodu.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, iz pritvorske jedinice Kazneno-popravnog zavoda u Tuzli pušten je danas u poslijepodnevnim satima, ali mu je nadležni sud odredio mjere zabrane koje je predložilo Tužiteljstvo Tuzlanske županije.

Kako se saznaje, Mehiću je zabranjeno napuštanje prebivališta koje ima u Tuzli, oduzete su mu putne isprave, zabranjen mu je izlazak iz Bosne i Hercegovine, a u obavezi je i da se jednom tjedno javlja Policijskoj upravi Tuzla.

Kako je predložilo Tužiteljstvo TŽ, a što je prihvatio Županijski sud u Tuzli, Mehiću će izrečene mjere zabrane trajati do okončanja sudskog postupka koji traje već skoro dvije godine.

Sudski postupak se odnosi na krvavi obračun iz 22. lipnja 2013. godine koji se odvio u centru Tuzle, točnije ispred ugostiteljskog objekta Sagittarius.

Tom prilikom smrtno je stradao Emir Džinić, dok je s jedne strane ozlijeđen Denis Rahmanović te s druge braća Amir i Nail Hodžić. Kao osumnjičeni po optužnici Tužiteljstva TŽ su navedeni Damir Mehić zvani Bibi, Amir Lisičić, Amir Mehić, Denis Rahmanović i Mersed Mehanović.

Damir Mehić je od tada bio u bijegu sve do siječnja 2018. godine. Nakon krvavog obračuna Tužiteljstvo Tuzlanske županije u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova TŽ za njim je raspisalo tjeralicu po kojoj je i uhićen na Jahorini.

U cilju dolaska do svih detalja oružanog sukoba dvije tuzlanske kriminalne grupe na mjestu događaja krajem listopada prošle godine realizirana je rekonstrukcija, a doslovce opsadno stanje od policijskih službenika dva dana vladalo je u strogom centru Tuzle./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Izbio požar u kladionici

U mostarskom naselju Tekija izbio je požar u objektu kladionice.Pripadnici Vatrogasne jedinice Mostar su o požaru obaviješteni u 22.10 sati i kako je za...