DALIPAGIĆ U BRUXELLESU: Digitalnom transformacijom spriječiti odlazak mladih

Izaslanstvo Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, predvođeno zamjenikom ministra Sašom Dalipagićem, sudjelovalo je na Prvoj radionici o digitalnoj agendi zapadnog Balkana u okviru redovnog dijaloga o informacijsko-komunikacijskim tehnologijama održanom u Brusselsu, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Dalipagić je istaknuo da podržava napore kolega iz zemalja zapadnog Balkana da svi zajedno, udruživanjem snaga na regionalnoj razini kroz provedbu Digitalne agende za zapadni Balkan, doprinesemo boljem i bržem ekonomskom razvoju regije. U tom smislu, svi trebamo pružati potporu jedni drugima, jer uz učinkovit i koordiniran rad napredujemo, otvaramo procese i razvijamo svoje ekonomije.

Također, upoznao je sve prisutne da Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, u suradnji s drugim institucijama nadležnim za predmetnu oblast, intenzivno i užurbano radi na poboljšanju zakonodavstva, sukladno najboljim praksama iz EU, a kako bi se procesi digitalne transformacije i integracije što kvalitetnije provodili i kako bi se pratio tehnološki napredak i razvoj.

„Zbog građana zapadnog Balkana treba razvijati i unapređivati ekonomije i njihova tržišta, povećati toleranciju i suradnju za osiguranje boljeg društvenog i ekonomskog prosperiteta, zaštititi potrošače, podići razinu konkurentnosti i transparentnosti na tržištu, povećati tržišno natjecanje, posebno u domenu digitalne integracije i transformacije i tako spriječiti odlazak mladih kvalificiranih kadrova iz naše zemlje. Provedba ovih aktivnosti doprinijet će povećanju standarda života i BDP-a Bosne i Hercegovine“, naglašava Dalipagić.

Cilj ovog dijaloga je da prati provedbu Digitalne agende, analizira napredak i diskutira o narednim koracima, te ujedno prilika da se predstavnici zapadnog Balkana informiraju o najnovijim dostignućima u oblasti jedinstvenog digitalnog tržišta EU i relevantne pravne stečevine EU./HMS/

Najnovije