DALIPAGIĆ S VELEPOSLANIKOM ĐORĐEVIĆEM: BiH i Srbija zajednički obnavljaju 12 međudržavnih mostova

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić sastao se danas s veleposlanikom Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandrom Đorđevićem, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Zamjenik ministra Dalipagić je upoznao veleposlanika sa svim detaljima u vezi s Nacrtom sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o suradnji na realizaciji projekta autocesta/brza cesta Sarajevo – Beograd – Sarajevo i tome da je Ministarstvo poduzelo sve potrebne proceduralne radnje i uputilo isti na Vijeće ministara. Već na idućoj sjednici Vijeća ministara očekuje se usvajanje Nacrta, čime bi se pokrenule daljnje procedure na njegovoj provedbi.

Također, razgovarano je i o Nacrtu sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o održavanju i rekonstrukciji cestovnih međudržavnih mostova koji je usvojen na prethodnoj sjednici Vijeća ministara BiH. Predmetni Nacrt se odnosi na 12 međudržavnih mostova Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, od čega će sedam mostova rekonstruirati Srbija, a pet Bosna i Hercegovina. Ukupna vrijednost radova je 6.600.000 eura, a Bosna i Hercegovina od toga snosi dio od 2.150.000 eura. Ovaj sporazum je itekako važan jer će osigurati rekonstrukciju mostova i izravno utjecati na povećanje sigurnosti prometovanja preko njih.

Na kraju sastanka razgovarano je o organizaciji 4. Kina-CIEZ ministarske konferencije o inovacijama koja će biti održana 8. listopada u Beogradu. Iako Ministarstvo komunikacija i prometa BiH nije nadležno za sudjelovanje i organizaciju konferencije o inovacijama, zamjenik Dalipagić je istaknuo da Ministarstvo istu podržava i preuzima na sebe obvezu da izvijesti Ministarstvo civilnih poslova BiH o njenom održavanju i proslijedi im sve potrebne informacije./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Trump najavio sporazum sa talibanima

Američki predsjednik Donald Trump rekao je danas da će potpisat mirovni sporazum s talibanima ako tjedan prođe bez nasilja u Afganistanu."Želim vidjeti da ovaj...