POKAZAO VELIČINU

Dalić ostao dosljedan i odrekao se bogate mjesečne premije

Razvojni programi HOO-a u kojima su trenutačno 411 sportaš i sportašica te 92 trenera obilježili su 36. sjednicu Vijeća HOO-a, održanu u Zagrebu pod predsjedanjem predsjednika HOO-a Zlatka Mateše.

Na sjednici su prihvaćeni programsko i financijsko izvješće HOO-a za 2019. godinu s realiziranim prihodom od 99,75 posto ili 162,7 milijuna kuna te izmijenjeni prijedlog financijskog plana za olimpijsku 2020. godinu s umanjenim iznosom za 1,4 milijuna kuna (na sadašnjih 193,9 milijuna kuna).

U olimpijskom programu Tokio 2020. trenutačno je 110 kandidata, a 26 ih je s ostvarenom olimpijskom normom. Sukladno planu, HOO je u 2019. godini sufinancirao rad 100 trenera iz 40 sportova, razvrstanih u šest kvalitativnih kategorija, za što je izdvojeno oko 11 milijuna kuna. S početkom olimpijske 2020. godine u HOO-ovu programu potpore rada trenera 92 su korisnika.

Među 11 vrhunskih trenera nema nogometnog izbornika Zlatka Dalića koji je još prošle godine zahvalio HNS-u na nominaciji i HOO-u na pokušaju uvrštenja u program. Dalić je ostao dosljedan sam sebi, odrekavši se tog statusa s kojim bi od 1. siječnja ove godine imao pravo na 24.000 kuna mjesečno u bruto iznosu./H/HMS/

Najnovije

AMERIČKI PREDSJEDNIČKI IZBORI

Joe Biden odabrao Kamalu Harris za svoju potpredsjedničku kandidatkinju

Joe Biden, predsjednički kandidat Demokratske stranke na predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, odabrao je senatoricu Kamalu Harris za svoju predsjedničku kandidatkinju. Potvrdio je to...