Dalić najavio osvježenja: Ovo su mladi Vatreni koji ozbiljno kucaju na vrata A reprezentacije

Mlada hrvatska reprezentacija do 21 godine produžila je niz nepobjedivosti na više od godinu dana: odigrala je 2:2 u gostima kod vrlo jake Italije, i to bez Vlašića, Brekala i Ćalete-Cara. Pa ima li tu još potencijala za A reprezentaciju?

”Naravno da ima kvalitete, bilo je i bit će. Počevši od golmana Grbića, lijevog beka Bradarića, Sose, Šunjića pa do More i Halilovića”, izjavio je Mate Bilić, piše Gol.hr.

Nizom ozljeda lijevih bekova, pod povećalo je stigao najmlađi od nabrojenih, dokapetan Hajduka Domagoj Bradarić, koji ima samo 19 godina i već ga traže veliki europski klubovi. Ozbiljan kandidat za prvi poziv je i sjajni Ivan Šunjić, zadnji vezni prvaka Dinama.

A što je najvažnije da bi mladi igrači postali vrhunski A-reprezentativci?

”Ostvarili su ogroman uspjeh i plasirali se na Europsko prvenstvo. Imaju veliki potencijal i najbitnije za njih je da igraju”, mišljenja je Bilić.

Upravo redovito igranje u klubu i samopouzdanje ističu mladi igrači koji su se već pokazali u A momčadi.

Dobre igre u mladoj vrsti nisu jamstvo velike karijere u A-reprezentaciji. Iz posljednje generacije koja je izborila Euro, imala su je petorica: Srna, Eduardo, Kranjčar, Pranjić i Babić. Ali nove snage definitivno dolaze, a na izborniku Daliću je da procijeni: treba li to biti prije ili kasnije./HMS/

Najnovije

TVRDI VEČERNJI LIST

Erdogan prihvatio Milanovićevu ideju za rješenje krize u BiH?

Zoran Milanović želi pomoći u ostvarenju jednakopravnosti Hrvata u BiH izmjenama ustava i izbornog sustava uz posredovanje čelnika Turske i Srbije, Erdogan je privatio...