DALIĆ: Do sada nisam ništa tražio, ali sada hoću! Želim voditi Hrvatsku i na Euro

“Plasman na SP je ogroman uspjeh, velika stvar za sve nas. Svaka čast igračima i našim navijačima koji su se vratili na stadion, to je velika pobjeda”, rekao je Zlatko Dalić nakon povratka iz Grčke, gdje je s reprezentacijom Hrvatske sinoć izborio SP.

“Mjesec dana sam pod velikim pritiskom, držao sam emocije u sebi. Samo moja obitelj zna kako mi je bilo. Sinoć smo svi odahnuli. Bila bi šteta da ova generacija ne ide u Rusiju. Za neke je ovo zadnja šansa.”

Dalić se stalno susreće s pitanjem kako je uspio vratiti navijače na stadion.

“Valjda su ljudi vidjeli da sam došao na normalan način i poštenom vizijom. Čast mi je raditi za Hrvatsku i ne postavljam uvjete. Kod nas je najteže biti jednostavan i normalan. Nisam neki mag, radio sam svoj posao, oni što radim 12 godina. Pristupio sam igračima kao prijatelj, upozoravao i tražio povratne informacije, posebno oko taktike. Treba biti čvrst i strog, ali ako igrači u tebi ne vide kvalitetu, ako ne vide da im možeš pomoći, to ne prolazi”, objasnio je Dalić, gostujući u Dnevnik HTV-a, prenosi Index.hr.

S predsjednikom Šukerom razgovarao je na povratku iz Grčke, a utorak bi trebao i službeno postati zaposlenik HNS-a.

“Moj stav se zna, Savez želi da ostanem. Sutra ćemo dogovoriti svoje uvjete. Neće biti problema, nadam se dobroj i dužoj suradnji. Do sada nisam ništa tražio, ali sada ću tražiti reprezentaciju i u europskom ciklusu, to je onda ozbiljan rad”, istaknuo je izbornik./HMS/

Najnovije

DINAMO U EUROPI

VIDEO Ademi žestoko reagirao na dobacivanja s tribina u Beču, poletjele su psovke

Dinamov kapetan Arijan Ademi nije mogao pomoći momčadi koja je izgubila u Beču od Rapida, ali je stigao s ekipom koju je bodrio u...