Hrvatski Medijski Servis

Dačić: Srbija osuđuje bombardiranje i uništavanje Dubrovnika

U Dubrovniku je završio trodnevni Croatia Forum. Glavna tema bila je trenutačna situacija u procesu europske integracije zapadnog Balkana.

Na završnom okruglom stolu srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić rekao je da Srbija osuđuje bombardiranje i uništavanje Dubrovnika, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Radostan sam što smo ovde, nadam se da smo sinoć malo više doprinjeli približavanju naših naroda i to upravo ovdje u Dubrovniku koji je naravno bio i meta i bombardovanja i uništavanja što Srbija naravno apsolutno osuđuje, citirala je Dačićeve riječi Hrvatska televizija.

Dačić je, kako javlja HRT, prvi srbijanski dužnosnik koji je jasno osudio napade bivše JNA te srbijanskih i crnogorskih paravnojnih snaga na grad pod zaštitom UNESCO-a i najpoznatije hrvatsko turističko odredište. Njegovu izjavu je komentirala i ministrica vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Vesna Pusić.

Lijepo je i u redu od njega što je to rekao ali nije crown achievement, vrijeme ispričavanje je bilo i na sreću je iza nas, bilo je potrebno to reći i bilo je svakako velika politička stvar kad se to prvi put reklo i pokazuje u kojoj smo mjeri napredovali, da danas po mom mišljenju, to je nešto za pohvalu da se čovjek sjeti da kaže ali nije nešto od čega se zemlja zatrese, izjavila je. /HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte