MINISTAR VANJSKIH POSLOVA SRBIJE

Dačić: Komšić je četnički unuk kojega su muslimani izabrali da zastupa Hrvate, može samo s nekog minareta bljuvati laži kako Srbi i Hrvati ruše BiH

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić reagirao je na izjavu drugog bošnjačkog člana člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, navodeći da Komšić ne samo da ima krizu identiteta, jer kao četnički unuk na osnovu muslimanskih glasova zastupa Hrvate, već pati i od potrebe da obmanjuje javnost, optužujući Dačića da proklamira srpsko-hrvatsko jedinstvo u borbi protiv BiH.

„Gdje i kada sam ja to, Komšiću, pozivao na borbu protiv BiH? I zašto bih, kad Srbija stalno poziva na očuvanje teritorijalnog integriteta BiH. Ali, BiH kao države ravnopravnih naroda i entiteta, a ne islamske džamahirije kako tvoj ajatolah Džaferović proklamira u programu SDA“, istaknuo je Dačić u pisanoj izjavi za Tanjug.

Dačić je rekao da Bosni i Hercegovini ne prijeti opasnost od njega, već od Komšićevog lažnog predstavljanja kao „Hrvata po mjeri Bošnjaka“, zbog čega je, kaže, i nastala kriza u odnosima s Hrvatskom.

„Zato i ne žele da te vide ni u Zagrebu, ni Hrvati u BiH. Možeš samo s nekog minareta bljuvati laži o tome kako Srbi i Hrvati ruše BiH“, dodao je Dačić.

On je poručio da BiH nikad neće biti islamska država, pa makar i sa „lažnim hrvatskim kolovođom“, već samo država ravnopravnih naroda, i Srba i Hrvata, a ne samo Bošnjaka.

Komšić je ranije danas optužio šefa srpske diplomacije, pozivajući se na medijske navode, da proklamira srpsko-hrvatsko jedinstvo „u borbi protiv BiH“.

Dačić je proteklih dana u više navrata govorio o nedavnom posjetu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Zagrebu, koju je ocijenio kao veoma dobru, a razgovore s hrvatskim državnim vrhom povijesnim, ali nije rekao da su oni na bilo koji način upereni protiv BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije