Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

CVITANOVIĆ ZA HMS: Mišljenje Europske komisije pobjeda politike HNS-a

Predsjednik HDZ 1990 i član Predsjedništva Hrvatskog Narodnog sabora BiH Ilija Cvitanović izjavio je kako je Mišljenje Europske komisije o zahtjevu BiH za stjecanje statusa kandidata za članstvo BiH u Europskoj uniji pobjeda politike Hrvatskog Narodnog Sabora.

-Mišljenje Europske komisije je potpuno korektno. Ono daje još jednu šansu najodgovornijim političarima u BiH da ovu zemlju pokrenu ka Europskoj uniji. Vrlo jasno se govori o poštivanju pravne države, o promjenama Izbornog zakona, a pod poštivanjem pravne države smatra se i primjena presuda Ustavnog suda. Tako da s pozicije politike i stranke koju vodim mislim da je poruka vrlo jasna i da ide u pravcu da je nužno promjeniti Izborni zakon, da je nužno promjeniti ukupni odnos prema pravosuđu u BiH i da je nužno naći kompromis oko ključnih političkih pitanja. U tom kontekstu vidim Mišljenje Europske komisije, kazao je predsjednik “Devedesetke” za Hrvatski Medijski Servis.

Upitan kako komentira stav drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da je Mišljenje Europske komisije o BiH poraz politike HNS-a i zahtjeva za legitimnim predstavljanjem konstitutivnih naroda Cvitanović je kazao kako Komšićeva izjava ne odgovara onom što stoji u Mišljenju EK.

-Jer, ponavljam u Mišljenju se spominje pravna država, a poštivanje pravne države podrazumijeva poštivanje odluka najviše pravne instance države BiH- a to je Ustavni sud BiH. Mišljenje jasno govori o izmjenama Izbornog zakona i provedbi presude Ustavnog suda BiH. Prema tome mislim da je Mišljenje Europske komisije pobjeda politike HNS-a i da je ovo pokazatelj da smo u potpunosti, cijelo vrijeme, bili u pravu tražeći provedbu presuda Ustavnog suda i poštivanje legitimne volje konstitutivnih naroda u BiH, kazao je Cvitanović./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte