CVITANOVIĆ: Koga je u Beogradu predstavljao Željko Komšić?

Danas su u Beogradu trilateralni sastanak održali turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, Aleksandar Vučić i tročlano bh. Predsjedništvo, a povod sastanku je postavljanje kamena temeljca za autocestu Beograd – Sarajevo koja tek treba biti izgrađena.

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović smatra kako ovaj sastanak nije dobar s obzirom na to da je nejasno tko to iz BiH danas u Beogradu predstavlja bh. Hrvate.

“Svaki dogovor i razgovor na diplomatskim razinama je dobar i poželjan, međutim, ovdje je teško oteti se dojmu da su u Beogradu uime BiH dva bošnjačka i srpski član Predsjedništva BiH. Nama svakako treba iskorak i dogovor jer nemamo vremena, ali je bolje kad su na ovakvim summitima prisutni lideri triju konstitutivnih naroda”, stav je Cvitanović.

On je dodao i da je nejasno tko ovdje predstavlja Hrvate.

“Dodik može govoriti u ime bh. Srba kao što i Džaferović može govoriti u ime Bošnjaka, ali Hrvati s pravom mogu postaviti pitanje tko njih danas predstavlja u Beogradu te koga točno predstavlja Željko Komšić”, kazao je Cvitanović za Direktno./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

BEZ PARDONA

Zašto sam “pogriješio” u Dnevniku RTV Herceg Bosne?

Kada sam u Dnevniku Televizije Herceg Bosne čestitao rukometnoj reprezentaciji Hrvatske na pobjedi nad Norveškom i plasmanu u finale Europskog rukometnog prvenstva- pogriješio sam....