O PISMU IZETBEGOVIĆA I ZVIZDIĆA

CVIJANOVIĆ: Uobičajni manir bošnjačkih političara koji su nesposobni za zajednički život

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je pismo, koje su uputili predsjedavajući Zastupničkog i Doma naroda parlamenta BiH Denis Zvizdić i Bakir Izetbegović na nekoliko stotina adresa u EU i SAD, “uobičajeni manir bošnjačkih političara koji su nesposobni za zajednički život i dijalog, pa to nastoje kamuflirati kojekakvim pisanijama na razne strane adrese”.

PISALI EU I SAD: Ne zaustavite li Dodika, bit će srušen Daytonski sporazum i mir u BiH

Zamoljena da komentira pismo u kojem Zvizdić i Izetbegović traže da se hitno reagira povodom krize u BiH, koju su, kako tvrde, izazvale vlasti Republike Srpske, Cvijanović je odgovorila da tražiti pomoć od drugih zemalja ili organizacija, a ne pričati u okviru one zemlje koju nazivaš svojom je patetično.

– Uobičajeno je i da bošnjački političari svojataju institucije na razini BiH i na te strane adrese upućuju svoje stavove, koji nisu zajednički i ne pripadaju svima koji sudjeluju u radu tih institucija. Osim toga, upravo se bošnjački kadar ponaša izvan Ustavom i zakonom propisanih procedura, a dovoljno je vidjeti što rade ministrica vanjskih poslova ili ministar odbrane u Vijeću ministara – rekla je.

Ona je naglasila da upravo taj kadar “urušava vjeru da su zajednički život ili dogovor u BiH mogući”.

– Tako je i ovo pisanije Izetbegovića i Zvizdića samo stav bošnjačkih političara, ali ne i BiH, kao što nije ni institucija u kojima sjede ako i ta država, a i te institucije pripadaju svima, a to znači i Srbima i Hrvatima i Bošnjacima – istakla je Cvijanović./Srna/HMS/

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREDSJEDNIK HSS BiH

KARAMATIĆ ZA BHRT: Mogu oni pričati koliko hoće o stoljetnoj Bosni, ali BiH je nastala u Daytonu

Apeliram na bošnjačke predstavnike ako žele sačuvati državu, da još postoji mogućnost dogovora. Hrvati i Srbi se ne žele pripojiti i ni Srbiji ni...