Cvijanović u Azerbejdžanu, Aliyeva upoznala s pogubnošću stranog intervencionizma i nužnosti dijaloga predstavnika konstitutivnih naroda u BiH

Srpska članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović sastala se danas u Bakuu s predsjednikom Republike Azerbejdžan Ilhamom Aliyevim, s kojim je razmijenila mišljenje o aktuelnim globalnim političkim, ekonomskim i sigurnosnim prilikama, u kontekstu ovogodišnjeg Global Baku Foruma, čija osnovna tema je “Kako popraviti napukli svijet”.

Posebno je naglašen značaj revitalizacije uloge diplomacije i dijaloga, s ciljem prevladavanja trenutnih izazova s kojima se suočava svijet.

Tom prilikom, Cvijanović i predsjednik Azerbejdžana Aliyev su izrazili zadovoljstvo razvojem bilateralnih odnosa dvije strane, kao i opredijeljenost ka daljem jačanju veza u svim oblastima koje su od zajedničkog interesa. Istaknuto je da postoji ogroman potencijal za unapređenje suradnje u domenu energetike, poljoprivrede, turizma.

Tijekom sastanka, Cvijanović je upoznala sugovornika s aktuelnim političkim temama u BiH, ukazavši na pogubnost stranog intervencionizma i neophodnost dijaloga domaćih predstavnika svih konstitutivnih naroda, priopćeno je iz Cvijanovićevog ureda./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img