CVIJANOVIĆ: Rezolucija o Srebrenici trik zbog sukoba u Gazi

Srpska članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da rezolucija o Srebrenici predstavlja trik kako bi se oko tog pitanja spojili Istok i Zapad koji imaju različite stavove o sukobu u Gazi, te istaknula da “sam put rezolucije pokazuje kakve su njene namjere”.

– Dakle, idete iz zemlje, od predstavnika jednog konstitutivnog naroda, niste osigurali unutarnju suglasnost oko toga, niste nikoga konzultirali iako se odnosi na mnoge. Onda se na kraju pojavljuju sponzori i kosponzori koji su kroz povijest teško okrvavili svoje ruke. Ono što su oni radili nije došlo na dnevni red Opće skupštine UN, ali je došlo pitanje Srebrenice – rekla je Cvijanović.

Cvijanović je rekla da ne želi, niti je ikada umanjila, bilo koju žrtvu.

– Svi strašni zločini su za osudu. Svaki zločinac kako god se zove i gdje god živi treba biti suočen s pravdom – poručila je Cvijanović.

Cvijanović je navela da su u pitanju političke igre u kojima treba staviti pečat rezolucijom koja je neobavezujuća.

– Svode to na oblast kulture, sjećanja i slično da bi mogli manipulirati s brojevima koje će dobiti tijekom glasovanja. Pitanje koje spada u domenu Vijeća sigurnosti oni prebacuju u Opću skupštinu. Dakle, to je puno manipulacije – rekla je Cvijanović./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img