Cvijanović: Još ne postoji koordinacija sa Sarajevom oko donatorskih sredstava

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da još ne postoji plan i koordinacija sa Sarajevom na koji način će se na razini BiH realizirati donatorska sredstva i krediti za pomoć poplavljenima.

“Vodimo razgovore te vrste, ali će ta koordinacija biti prvenstveno riješena za one koji su međunarodni kreditori, a onda putem odgovarajućih institucija odnosit će se na sve nas u BiH”, rekla je Cvijanović novinarima u Tesliću.

Ona je napomenula da je važno da je evidentirana šteta i da se zna koji su to projekti koji su prioritetni.

Cvijanović je ocijenila da neće biti pretjeranih problema kada je riječ o donacijama, s obzirom da postoje pouzdani podaci i da se zna točno tko su donatori i kakva su njihova opredjeljenja.

“Kada su u pitanju međunarodni krediti, oni imaju drugu dinamiku i dogovaranje, ali ono što je dobro je da su sve međunarodne financijske organizacije, s kojima smo, inače, u suradnji, bile sposobne preusmjeriti jednu razinu svojih sredstava za ovu vrstu potreba i imat ćemo na raspolaganju dobre uvjete”, dodala je Cvijanović.

Na pitanje novinara zna li se pod kojima uvjetima će Srpska dobiti najavljeni ruski kredit, Cvijanović je istakla da se znaju uvjeti i podsjetila da je već od ranije poznato da će ta sredstva biti stavljena na raspolaganje.

“Priopćenje u vezi sa samim aranžmanom i svim konkretnim parametrima za njega bit će onog dana kada se to bude potpisivalo ili neposredno pred potpisivanje”, rekla je premijerka Srpske.

Ona je podsjetila da su o ruskom kreditu vođeni razgovori i na tehničkoj i na političkoj razini, te dodala da je sada pitanje procjene kada treba povući ta sredstva.

“I ranije smo govorili da su nam stavljena na raspolaganje ta sredstva, da ćemo njima moći osigurati neometano funkcioniranje cjelokupnog sustava, izvršiti reprogram određenih stvari i obveza, te izmiriti neke stare kredite i stare obveze”, napomenula je Cvijanović./Srna/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

GUBE KORAK S REALOM

Barcelona na Nou Campu odigrala 2-2 (1-1) s madridskim Atleticom

Barcelona je na Nou Campu odigrala 2-2 (1-1) s madridskim Atleticom i izgubila korak s Real Madridom u utrci za naslovom prvaka Španjolske, a...