Hrvatski Medijski Servis

ČUBRILOVIĆ: Odgovornost za neformiranje Vijeća ministara je na bošnjačkim strankama

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, kaže za “Centralne vijesti” Alternativne televizije da je za neformiranje Vijeća ministara najveća odgovornost na bošnjačkim strankama koje su prvo kalkulirale u određenim fazama.

“Ni u samoj FBiH mnogi parlamenti nisu formirani. Mnogi su formirani samo do razine da mogu primati platu. Nama smeta što BiH nema kompletiranu vlast jer imamo projekte koje su vezani za najviše institucije ove države koje treba usuglašavati kako bismo mogli raditi dalje i dovoditi investicije”, kaže Čubrilović i dodaje da to nije dobro ni za koga.

“To nije dobro za BiH. Nije dobro za građane, nije dobro za političke stranke i nije dobro ni za koga tko je sudjelovao u izborima. Da ne možemo implementirati izborne rezultate ni nakon više od osam mjeseci rezultat je neozbiljnosti pojedinih političkih stranaka. Mogu apelirati na ljude i odgovornost prema građanima. Zna se tko ima kapacitet da to može, treba poštovati izbornu volju građana, a sve ostalo je matematika”.

Čubrilović je komentarima i rad Narodne skupštine Republike Srpske.

“Mi možemo biti zadovoljni time da su institucije u Republici Srpskoj konstituirane na vrijeme. Ali ne možemo biti sretni do kraja pošto u samoj BiH nije to završen proces. NSRS je jedini parlament koji ispunjava svoje obaveze kako to Ustav od nje očekuje”, kaže Čubrilović.

Predsjednik Narodne skupštine Srpske kaže da ljetna pauza čeka zastupnike, ali ona nije obavezna./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte