ČUBRILOVIĆ: Čovjek koji nema legitimitet predstavljao BiH u Berlinu

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Sarajevu da je BiH na sastanku zemalja zapadnog Balkana u Berlinu predstavljao Denis Zvizdić kao čovjek koji nema legitimitet, a njegovim prisustvom narušen je Ustav što svakako nije dobra poruka BiH.

“U Berlin je išao čovjek koji nema legitimitet predstavljati BiH. On može predstavljati svoju političku opciju, sebe i eventualno svoj narod”, rekao je Čubrilović novinarima u Sarajevu, gdje je prisustvovao vaskršnjem prijemu kod mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma. Prema njegovim riječima, u Berlinu se nije dogodilo ništa neočekivano i unaprijed se znalo da taj sastanak neće dati neki rezultat kada je riječ o odnosima Beograda i Prištine, prenosi Srna.

“Nije došlo ni do kakvog pomaka i jedino je zakazan novi sastanak početkom lipnja ”, ustvrdio je Čubrilović.

Komentirajući činjenicu da još nije formiran novi saziv Vijeća ministara, on je ukazao da je poznato kako se teško stvari dogovaraju u BiH, a da je njegov stav da se treba poći od stvari oko kojih nema sporenja, a da stvari oko kojih nema zajedničkog stava budu ostavljene da vrijeme odradi svoj dio posla.

“Nisu implementirani izborni rezultati, ne poštuje se volja građana i to je daleko od demokracije. Da smo poštovali volju građana, da smo poštovali Ustav, u ovo vrijeme na čelu Vijeća ministara trebao je biti Srbin. I dok god ne budemo poštovali sami svoje zakone tako će se i svijet ponašati prema nama”, smatra Čubrilović./HMS/

Najnovije