KRIZA NA POMOLU?

Crnogorski mediji tvrde da je Abazović predložio Krivokapića za mandatara, DF odbio

Lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović predložio je na današnjem sastanku u manastiru Ostrog da nositelj liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić bude mandatar crnogorske vlade, ali je, kako pišu podgoričke Vijesti, Demokratski front to odbio.

Kako je rečeno tom listu, lideri DF tvrde da Krivokapić više nema jedinstvenu podršku te koalicije i da ga ne mogu podržati kao mandatara dok ne preispitaju povjerenje prema njemu na stranačkim tijelima .

Lideri političkih stranaka su na današnjem sastanku s mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem pokušali približiti stavove oko formiranja nove vlasti uoči konstituirajuće sjednice Skupštine Crne Gore.

Kako su rekli izvori Vijesti, pokušali su se dogovoriti o predsjedniku Skupštine i mandataru.

List navodi da bi mjesto šefa parlamenta trebalo pripasti Demokratima.

Predloženo je i da zastupnici nove većine, njih 41, potpišu da Krivokapić bude mandatar i da on održi sastanke sa svim strankama i sastavlja vladu.

Kada se većini sudionika činilo da je sve dogovoreno, jedan od lidera DF je rekao da Krivokapić nema jedinstvenu podršku i da mora proći preispitivanje povjerenja u koaliciji.

Na sastanku je priopćeno i da se očekuje da koalicija “Crno na bijelo” ili eksperti koje oni predlože kontroliraju sigurnosni sektor (Ministarstvo obrane, policija i Agencija za nacionalnu sigurnost) i da je to očekivanje međunarodne zajednice.

Sastanku su, pored Amfilohija, prisustvovali Krivokapić, Abazović, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, lider Nove srpske demokracije Andrija Mandić, lider Demokratske narodne partije Milan Knežević, predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, dužnosnici Demokrata Boris Bogdanović i Momo Koprivica i dužnosnik URA Zoran Mikić./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PO NAREDBI TUŽITEJSTVA BIH

Uhićene dvije osobe zbog sumnje da su ubili 78 Bošnjaka kod Ključa

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, policijski djelatnici SIPA-e, na području Banje Luke, locirali su, identificirali i lišili slobode Boška...