TUZI

Crnogorci se zarazili na sahrani, cijelo selo došlo izraziti sućut

Dvije obitelji iz crnogorske općine Tuzi, kod kojih su registrirani oboljeli od virusa korona, vjeruju da su zaraženi na sahrani. Ta sahrana je organizirana prije uvođenja mjera zabrane te vrste javnih okupljanja.

Tuzi su od srijede, nakon što je crnogorski Institut za javno zdravlje registrirao 15 oboljelih i dramatično širenje virusa korona, potpuno zatvorene i izolirane, a policija kontrolira ulaze u tu općinu .

Jedan od zaraženih mještana Malesije, Daci Camaj, kazao je za list Dan da su prvo njegovom bratu registrirali virus prije pet dana, nakon čega su zaraženi i on i njegova supruga, prenosi portal CdM.

“Testirano je moje četvero djece i rezultate očekujemo danas. Ekipe epidemiologa idu redom i pokušavaju zaustaviti širenje virusa. Kada je riječ o simptomima, umoran sam i iscrpljen, ne mogu ni pričati, a nemam temperaturu i ne kašljem. Nismo nigdje bili izvan kuće, tako da bog zna tko nam je prenio virus”, rekao je Camaj.

Zoran Milić iz Pothuma kaže da je bio na sućuti kod obitelji koja ima 13 članova zaraženih korona virusom, zbog čega ih epidemiolozi obilaze i rade briseve.

“Nitko nikog nije htio zaraziti virusom. Jednostavno, dogodi se, ali svi moramo biti oprezni. Zbog toga apeliram na građane da poštuju sve preporuke i da ne izlaze iz kuće”, rekao je Milić.

Član Koordinacijskog odbora za pomoć građanima Malesije ispred mjesne zajednice Sukuruć Zef Dedvukaj kaže da je policija na ulicama te da nitko ne smije izaći iz kuće.

“Danas su neke pekare dostavljale kruh stanovnicima kojima se to inače osigurava , ali popis sada moramo proširiti. Preko televizije su javnost obavještavali da ne prave zalihe hrane i da se ne stvara panika. Sad kad nas je odjednom našlo ovo većina je nespremna. Vidjet ćemo da što više budemo mogli građanima osiguramo namirnice koje im trebaju”, rekao je Dedvukaj./Tanjug/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije