O ODLIKOVANJU POSTROJBI HVO-A

CRNJAC: Milanović pokazuje da je itekakav politički Hrvat i da itekako ima sluha za bh. Hrvate

-Zoran Milanović se ponaša kao suvereni političar kojemu nitko ne može reći kako će se vladati i kakve će politike voditi”, rekao je za Otvoreno novinar i politički komentator Ivan Crnjac.

Crnjac je komentirao reakcije bošnjačkih političkih stranaka koje su pokušale problematizirati odlikovanja postrojbama HVO-a koje će Milanović dodijeliti zbog zasluga tijekom “Oluje”.

“Bošnjačke političke stranke dosta često se prema Hrvatima ponašaju mrzilački. Gotovo svaka prigoda se iskoristi da se to pokaže. U svojim nastojanjima, te stranke djeluju kao muž alkoholičar koji tuče ženu. On se pokušava kontrolirati, trudi se biti fin u javnosti i pred ljudima, no u jednom trenutku ta mržnja i negativna emocija naprosto eksplodira pa ju on istuče pred gostima ili u trgovačkom centru. Tako je i s najvećim dijelom bošnjačkih političkih stranaka, ranije se ta mržnja suzbijala, a danas je postala manifestna na dnevnoj bazi. Ranije se tražio formalan razlog, danas ni toga nema, u Hrvate i Hrvatsku se ispucava mržnja zbog bizarnih stvari”, kazao je Crnjac.

HVO je, podsjeća Crnjac, branio i obranio mnoge krajeve u kojima su Bošnjaci bili dominantno stanovništvo, stoga su ti napadi još bizarniji.

“Bizarno je da SDA optužuje Milanovića radi odlikovanja HVO-a. Taj isti HVO je djelovao zajedno s Armijom i HV-om u nekim akcijama. HVO je doslovno spasio mnoge Bošnjake od gadnih sudbina. Ako je to povod za SDA da pokažu koliko organski ne mogu smisliti HVO i Hrvate u BiH, onda zamislite što zbilja misle. Istovremeno, ta stranka delegira potencijalne ratne zločince na jako važne političke funkcije u BiH”, rekao je Crnjac.

Kada je u pitanju Milanovićeva odluka, Crnjac tu ne vidi ništa sporno i dodaje kako je Milanović time pokazao da ima sluha za bh. Hrvate.

“Zoran Milanović se ponaša kao suvereni političar kojemu nitko ne može reći kako će se vladati i kakve će politike voditi. On naprosto zadaje temelje, ostavštinu za ‘neke nove klince’ i generacije koje dolaze. Odnosom prema HVO-u Milanović pokazuje da je itekakav politički Hrvat i da itekako ima sluha za bh. Hrvate. HVO je naš simbolički punkt. Čista vojska, gotovo u potpunosti, s čistom borbom iza sebe. HVO nije osvajao. Zločince treba kazniti i to je to. Nema vojske bez zločina i zločinaca, ali je borba HVO-a uglavnom čista. Milanović to zna i zato je njegov potez još veći”, zaključio je Ivan Crnjac za Otvoreno./HMS/

1 COMMENT

  1. Marko SemreMarko Semren
    Mi moramo preko naša 3 zastupnika u RH saboru tražiti da nas se tretira bar kao Pupovca. Zašto Hrvat iz BH ne može biti potpredsjednik vlade ili ministar u Plenkovićevoj vladi. Na dnevni red treba staviti upitnost Washingtonskog sporazuma jer nije valjan zbog toga što su Alija i Tuđman odustali od potpisane konfederacije RH i FBH. Nema konfederacije nema Federacije. I mirna Herceg Bosna

Comments are closed.

Najnovije

ŠEF KLUBA ZASTUPNIKA HDZ- HNS BiH

LOVRINOVIĆ: Varaju nas od 1990. I kada bi formirali Vladu FBiH ništa ne bi napravili

Zastupnik HDZ-a u Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Nikola Lovrinović komentirajući neuspješne pregovore Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića u vezi izmjena Izbornog zakona,...