CRNADAK: Rezolucija SDA je antidaytonska i antieuropska

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak je govoreći o jučer usvojenoj rezoluciji SDA, kazao je da bi njeno provođenje, ukoliko bi ta stranka na tome inzistirala, ugrozilo mir i stabilnost ne samo u BiH, nego i na Balkanu i ovom dijelu Europe.

Očekuje reakciju međunarodne zajednice, jer je ta rezolucija, kazao je, protiv međusobnog razumijevanja, povjerenja i bilo kakvog dogovora, prenosi Fena.

– Rezolucija je antidaytonska, antieuropska, te protiv interesa srpskog naroda, RS-a i protiv BiH, koja može ostati i funkcionirati uz unutarnji dogovor…, rekao je Crnadak.

– Sve drugo osim BiH zasnovane na dva entiteta, dovelo bi do poremećaja balansa uspostavljenog u Daytonu… Tvrdnje da SDA neće odustati od promjene imena RS su dodatna provokacija i potpuno nepotrebna radikalizacija u ovom ionako teškom trenutku u BiH – dodao je Crnadak./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

BOGOLJUB DODIK

Preminuo otac Milorada Dodika

Bogoljub Dodik, otac srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika preminuo je sinoć.Kako javlja ATV, Bogoljub Dodik preminuo je sinoć oko 23 sata na UKC...