Hrvatski Medijski Servis

CRNADAK: Rezolucija SDA je antidaytonska i antieuropska

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak je govoreći o jučer usvojenoj rezoluciji SDA, kazao je da bi njeno provođenje, ukoliko bi ta stranka na tome inzistirala, ugrozilo mir i stabilnost ne samo u BiH, nego i na Balkanu i ovom dijelu Europe.

Očekuje reakciju međunarodne zajednice, jer je ta rezolucija, kazao je, protiv međusobnog razumijevanja, povjerenja i bilo kakvog dogovora, prenosi Fena.

– Rezolucija je antidaytonska, antieuropska, te protiv interesa srpskog naroda, RS-a i protiv BiH, koja može ostati i funkcionirati uz unutarnji dogovor…, rekao je Crnadak.

– Sve drugo osim BiH zasnovane na dva entiteta, dovelo bi do poremećaja balansa uspostavljenog u Daytonu… Tvrdnje da SDA neće odustati od promjene imena RS su dodatna provokacija i potpuno nepotrebna radikalizacija u ovom ionako teškom trenutku u BiH – dodao je Crnadak./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte