CRNADAK: Izjava veleposlanika Mirze Hajrića degutantna i usmjerena protiv suživota

“Teroristički napad na dvije džamije na Novom Zelandu predstavlja monstruozan zločin koji je proveden nad ljudima koji su se u miru molili bogu. Brutalnost i podmuklost ovog terorističkog napada treba da nas podsjećaju da borba protiv svih vidova terorizma nikada ne smije prestati”, saopćio je danas ministar vanjskih poslova BiH, Igor Crnadak.

Crnadak se referirao na izjave veleposlanika Mirze Hajrića u Australiji i Novom Zelandu, kazavši da su njegove riječi usmjerene protiv “suživota u BiH”.

“Izjava veleposlanika Mirze Hajrića kojom teroristički napad na Novom Zelandu povezuje sa zločinom u Srebrenici i sa BiH je degutantna i usmjerena protiv suživota u BiH, što se vidi i iz antisrpske histerije koju je izjava proizvela u dijelu sarajevskih medija. Opasno je i veoma neodgovorno luđački čin jedne poremećene i bolesne osobe dovoditi u vezu s jednim narodom na način kako je to uradio veleposlanik Hajrić. Pozivam sve ljude u BiH, i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH, da osude ovaj teroristički napad i da iskreno i u miru suosjećaju s obiteljima nastradalih”, izjavio je ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak.

Podsjetimo veleposlanik Hajrić govorio je za N1 što se nalazi na snimku kojeg je napadač snimao tijekom terorističkog čina.

“Nemamo jasne informacije je li netko od ubijenih i ozlijeđenih iz BiH. Ono što posebno zabrinjava nas iz Bosne i Hercegovine je što je ubojica koji je bijelac i rođen je u Australiji, prilikom izravnog snimka koji je postavljen na društvenim mrežama, na putu za džamije gdje je počinio masakr slušao četničke pjesme, pjesme srpskih nacionalista u kojima se spominje Radovan Karadžić, koji treba da vodi Srbe, koji se nikoga ne boji, spominju se ustaše i Turci koje treba pobiti”, kazao je Hajrić za N1.

Kako je naveo, napadač je imao kameru na kacigi dok je vozio i slušao je tu pjesmu.

“To je nešto što je zaista nevjerojatno”, naveo je naveo je veleposlanik BiH u Australiji.

“Snimak imam, grozan je. Pokazuje ubojstva makar 20 ljudi. Radio je izravan prenos ubojstva. Prikazuje vožnju, GPS upravlja do adrese gdje će izvršiti zločine. Puške su išarane nekim porukama protiv imigranata, muslimana, islama. Tijekom te vožnje sluša srpsku nacionalističku pjesmu ‘Karadžiću povedi Srbe svoje koji se nikog ne boje’ što je izuzetno zbunjujuće”, rekao je Hajrić u javljanju za Novi dan N1 TV.

“Uzima puške i ubija desetine ljudi. Snimak je užasan. Jednostavno ne možemo sebi doći, iako smo nažalost u povjesti Bosne i Hercegovine svjedočili takvim scenama. Ponovo nam se vraćaju slike Srebrenice i masakra”, izjavio je Hajrić./HMS/

Najnovije