ZAGREB

Covid-pozitivan pacijent pobjegao iz Zarazne, pronađen mrtav u Hoto Villama

Pedesettrogodišnjak iz okolice Samobora, pozitivan na covid, prekjučer je pobjegao iz Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, gdje je bio spojen na kisik. Nakon bijega iz bolnice pacijent je, kako doznajemo, jučer pronađen u naselju Hoto Ville kod majke, gdje je preminuo, a na terenu su bili policija i hitna.

Hitna: Majka pacijenta rekla da je pobjegao iz bolnice

Iz Ravnateljstva Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije za Index su rekli da su jučer (19.10.) u 15:56 zaprimili poziv s broja 112 za intervencijom u Strmcu kod Svete Nedelje u naselju Hoto ville.

“Poziv nam je stigao za intervenciju u Strmcu u Hoto Villama. Hitna je na mjesto intervencije stigla u 16.02 sati. Zatekli smo pacijenta, rođenog 1968. bez svijesti i znakova života. Nakon toga je pristupljeno reanimaciji pacijenta, da bi se tijekom reanimacije od njegove majke doznalo da je pacijent covid pozitivan, da je bio u bolnici Fran Mihaljević, te da je pobjegao iz iste bolnice i da ga je policija tražila cijelu noć bezuspješno”, kazali su nam iz Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Ističu kako je nakon 35 minuta reanimacije pacijent proglašen mrtvim.

“Nakon 35 minuta reanimacije pacijent se proglašava mrtvim, nije imao puls i pojavljuju se sigurni znaci smrti. Od pacijentove majke se doznaje da je on pobjegao dan prije iz Zarazne, gdje je bio stavljen na kisik. Zarazna je raspisala potragu za njim i policija ga je tražila, no nisu ga našli. Zatečen je kod majke u Hoto Villi, no prijavljen je bio na drugoj adresi”, doznajemo iz Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Policija: Reagirali smo na dojavu bolnice o samovoljnom udaljavanju iz bolnice
Iz policije su nam potvrdili da je osoba samovoljno napustila bolnicu i da znaju za događaj te da su reagirali.

“Znamo za događaj, reagirali smo na dojavu bolnice o samovoljnom udaljavanju iz bolnice, u trenu pronalaska osobe unutar 24 h, ta je osoba preminula na području Samobora u privatnom prostoru, rečeno nam je u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Kazali su kako se radi o Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević.

Potom smo kontaktirali ravnateljicu te bolnice dr. Alemku Markotić.

Alemka Markotić: Nije prvi put da je pacijent otišao samovoljno

“Nije to prvi pacijent koji je otišao samovoljno iz bolnice”, kazala nam je dr. Markotić.

Na upit kako pacijent može izaći ako je na liječenju, odgovorila je u kojem slučaju se pacijenta može prisilno zadržati.

“Ako je pacijent životno ugrožen onda ga možemo zadržati, no mi nemamo zatvor, ne možemo nekoga protiv njegove volje držati. Ako je osoba dobro, mogao je izaći”, rekla nam je.

Nakon što smo rekli da je osoba kasnije preminula, rekla nam je da pošaljemo službeni upit na ravnateljstvo budući da je ona, dodaje, u gužvi.

Upit smo poslali, a odgovor ćemo objaviti kad ga dobijemo./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

HP MOSTAR

Nove marke HP Mostar „Božić 2021. i Nova godina“

Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnim poštanskim markama tradicionalno obilježava Božić i Novu godinu. Marke se u poštanskom prometu koriste od 1. prosinca 2021. Božić je blagdan...