Hrvatski Medijski Servis

ČOVIĆ: Žurno formirati Vijeće ministara, formiranje stopirano zbog bošnjačkih taktiziranja

Foto: HMS

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović susreo se u Domu HDZ-a BiH u Mostaru s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem. Na sastanku je bilo riječi o unaprjeđenju gospodarske suradnje između BiH i Srbije. U obraćanju novinarima Čović je istaknuo nužnost formiranja Vijeća ministara BiH koje je zaustavljeno zbog, kako je rekao, taktiziranja predstavnika bošnjačke političke elite, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa. 

Čović je iskazao zadovoljstvo što je imao priliku primiti predsjednika Srbije koja je važan partner Bosne i Hercegovine na različitim poljima.

“Drago mi je da sam danas dočekao dragog prijatelja Aleksandra Vučića. Razgovarali smo o smo o suradnji između BiH i Srbije i pitanju našega priključenja Europskoj uniji i gospodarskoj suradnji. Danas je dan ekonomije i gledamo kako ćemo unaprijediti našu gospodarsku suradnju”, rekao je Čović.

Poštujemo izbor Srbije 

Na novinarsko pitanje o tome jesu li razgovarali o NATO integracijama Čović je istaknuo da je dugo vremena ispred nas te su to teme s kojima će se sigurno u budućnosti baviti. „Mi do kraja poštujemo volju državnog vrha Republike Srbije kada je u pitanju taj vid integracije“, rekao je Čović.

Pitajte Izetbegovića

Komentirajući nedolazak političkog vrha bošnjačkog naroda u Mostar Čović je kazao da su Zvizdić i Džaferović tražili dodatne protokolirane pozive nakon čega su otkazali svoj dolazak u Mostar.

„Slična situacija dogodila se i prošle godine i upravo na isti dan kada smo trebali imati sastanke gospodin Zvizdić je otkazao svoj dolazak. Sutra će ovdje biti gospodin Izetbegović pa ga pitajte zašto nisu došli predstavnici Bošnjaka što je loša poruka jer je vrlo važno da kroz Sajam u Mostaru jačamo suradnju“, rekao je Čović te dodao:

-Meni je žao što nisu došli, ali to je njihov izbor. Sajam je organiziraniji nego do sada i zbog toga mi je drago da imam prijatelja sa sobom (Aleksandra Vučića op.a.), rekao je Čović.

Bošnjačka taktiziranja trebaju prestati

Činjenica da Bosna i Hercegovina nema predstavnika u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe samo je dokaz kakvi odnosi vladaju u BiH, kaže Čović, dodajući da imamo Vijeće ministara kojemu je mandat istekao prije 6 mjeseci.

„Imamo Parlamentarnu skupštinu koja ne može raditi punom kapacitetu jer nemamo formirano Vijeće ministara koje bi trebalo donositi odluke. To je samo po sebi dovelo do toga da gubimo mjesta u međunarodnim institucijama što je neizmjerna šteta“ istaknuo je Čović te dodao:

-Stvari treba maksimalno uozbiljiti. Nadam se da će razgovori koje sam sinoć vodio s Dodikom i koje ću sutra voditi s Izetbegovićem ojačati ih u vjeri da žurno moramo formirati Vijeće ministara te da tu nema nikakvih taktiziranja jer su ovo evidentna taktiziranja bošnjačke političke scene da se ništa ne dogodi u formiranju vlasti na razini Vijeća ministara. Posljedice toga već imamo kada su u pitanju institucije europske zajednice./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte