Hrvatski Medijski Servis

ČOVIĆ: Uspostava vlasti kada se za to stvore pravni uvjeti

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović kazao je danas nakon sastanka s liderom SDA Bakirom Izetbegovićem u Sarajevu da je spreman za uspostavu vlasti kada se za to stvore pravni uvjeti.

Čović je kazao da je spreman za uspostavu vlasti kada se za to stvore pravni uvjeti, prenosi N1.

“Mi smo spremni uspostaviti vlast kad se za to stvore svi pravni uvjeti. Oko Vijeća ministara BiH je očekivati da u narednim danima imamo mandatara, da vidimo tko može napraviti strukturu Vijeća ministara. U županijama to ide, što se tiče sredina gdje kao stranka imamo kvalitetu u broju zastupnika u skupštinama, to ćemo potencirati i raditi. Što se tiče federalne vlade, vidjet ćemo, tko što bi rekli `inšallah`”, kazao je Čović.

Dodao je da je neprihvatljivo sve što nije u skladu s odlukama Ustavnog suda.

“Nama je neprihvatljivo sve što nije u skladu s odlukom Ustavnog suda. SIP je tu odluku donio, njihova je, za nas je legitimnost predstavljanja naroda osnova svega. To je ono što mogu sada reći. Imamo i tu apelaciju gospođe Krišto, u svakom slučaju nismo zadovoljni da bilo tko drugi to radi osim zakonodavca”./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte