ČOVIĆ U RAVNOM: Za godinu dana završit ćemo cestu Neum- Stolac

U Ravnom je, u povodu Dana općine, održana svečana sjednica Općinskog vijeća, uz nazočnost brojnih predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti, članova Općinskog vijeća Ravno, predstavnika javnih institucija, udruga branitelja i gospodarstvenika, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Brojno izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH predvodio je predsjednik dr. Dragan Čović.

Načelnik općine Ravno Andrija Šimunović, informirao je nazočne o projektima općine u prošloj godini, ali i planovima za narednu. Zahvalio se na dobroj suradnji vodstvu Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, ali i većim razinama vlasti na potpori pri izvođenu infrastrukturnih projekata. Posebno je naglasio izgradnju vodovodne mreže i cestovne infrastrukture te razvoj i proširenje turističke ponude. Šimunović je izrazio nadu kako će se dobra suradnja s većim razinama vlasti nastaviti i u budućem razdoblju pri realizaciji svih projekata u ovoj općini, a zahvalio se i Čoviću na podršci i prepoznavanju značajnih potreba za općinu Ravno.

„Nastavite i dalje uspješno raditi na dobro, ne samo žitelja općine Ravno nego i šire. Kao Vlada pomažemo lokalnim sredinama, dolazimo svake godine, neki malo češće, te se uistinu svake godine sve više i više vidi trud i zalaganje ovdje u Ravnom, rekao bih kao plod sustavnog rada načelnika njegovih suradnika, Općinskog vijeća zajedno sa županijom, kao i s svim drugim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini i susjedstvu“, kazao je dr. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, te istaknuo kako je Vlada HNŽ-a prepoznala značaj jedinica lokalne samouprave u HNŽ te će i dalje podržavati njihove projekte.

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović, obraćajući se na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Ravno, kazao je da “samo zajedništvom i suradnjom svih razina vlasti, baš kao što je i iskazano u prethodnim govorima, možemo napraviti veliki iskorak u svim lokalnim sredinama”.

“Koliko god imamo iskušenja, ja vjerujem da mi zajedno možemo napraviti veliki iskorak, uz malu potporu svih nas, sa županijske, entitetske i državne razine, neka nam to bude motiv kako ćemo narednih godinu dana završiti cestu Stolac-Neum, da ćemo i u budućnosti ići prema Ravnom, to nam je obveza o kojoj već dugo pričamo i pokušat ćemo se i vremenski uskladiti, kako se bude privodila dinamika izgradnje ove ceste“, naglasio je Čović.

– Izgradnjim prometnica značajno ćemo se otvoriti i prema svima onima koji razmišljaju da ima mjesta za bolji život ovdje, primarno u području razvoja poljoprivrede, tu postoje svi Bogom dani uvjeti za energetske, turističke, ali i sve druge projekte. Ja sam siguran da na ovaj način dok smo zajedno, vi se ne osjećate sami, kako se možda nekada osjećalo, prije nekih 15-20 godina. Svaki vaš projekt neka bude naš zajednički projekat a da izvorište svih vrijednosti u BiH treba gledati kroz ovu najbolju vašu općinu. Imamo priliku, kako ste sve to planirali ja vas uvjeravam da će to biti samo do nas. I zato vam želim dati jedno ohrabrenje u svim budućim planovima ali i potporu pri realizaciji, zaključio je Čović.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Ravnog govorili su i Stjepan Bošković, načelnik općine Stolac i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ, Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru RH, Ivan Soldo, predsjednik upravnog odbora Zaklade fra Mladen Hrkać.

Naime, prije samog održavanja svečane sjednice, Zaklada fra Mladen Hrkać i Općina Ravno potpisali su sporazum o suradnji kojim je općina postala prvi član podupiratelj Zaklade fra Mladen Hrkać i Projekta Dom fra Mladen Hrkać./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Vlada izdvojila 200.000 KM za opremanje izolacijskih soba u SKB Mostar

Na današnjoj, 119. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je, nastavljajući aktivno poduzimati odgovarajuće mjere za zaštitu građana od zaraznih bolesti, osigurala 200.000,00 KM za sufinanciranje...