ČOVIĆ U POSUŠJU: Pokušaji koji dolaze iz Sarajeva, vidjeti će te, vrlo brzo će nestati

U Posušju je večeras održan predizborni skup koalicije “Zajedništvo” koju predvodi HDZ BiH, na kojojem su okupljenima govorili nositelji lusta za Skupštinu Zapadnohercegovačke županije, te zastupničke domovome Parlamenta FBiH i BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr Dragan Čović, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“Vođeni željom da maksimalno opravdamo vaše povjerenje, zajedničkim snagama sa višim razinama vlasti predvođenim našim predstavnicima uspjeli smo osigurati više sredstava, stabilizirati proračun, smanjiti dugovanja a vjerujem kako ćemo u naredne četiri godine, vjerom u hrvatski narod, u naše zajedništvo pokazati da nas ima i ostvariti još i više”, kazao je na početku skupa predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Posušje Ivan Pavković.

Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade ZHŽ-a i nositelj županijske liste za Skupštinu ZHŽ-a kazao je kako je ova županija prepoznata u službenim statistikama kao najrazvijanija županija u Federaciji, kao i općina Posušje, mjesto za život povoljno za strana ulaganja.

-Nije uvijek tako bilo, ali da ne idemo u prošlost i ne spominjemo probleme, danas govorimo o projektima, razvojnim strategijama, europskim fondovima i obećavamo da ćemo i nakon ovog mandata zadržati ovu županiju na poziciji najrazvijenije županije u Federaciji BiH.

-Županija je odskočna daska iz koje lansiramo svoje predstavnike u Dom naroda, a Dom naroda je linija obrane. Dok imamo odgovorne i legitimne ljude u tom Domu, neće proći nikakvi nametnuti zakoni i nećemo biti manjina. Dok imamo legitimnog člana Predsjedništva, ne moramo se bojati, naglasio je Ćosić.

Stanko Musa, nositelj liste za Parlament Federacije BiH naglasio je kako razvojne programe treba temeljiti na mladim ljudima.

-Obitelj kao stup društva, centar je programa kao i zajednica koja čuva kulturni, vjerski, nacionalni i povijesni kontinuitet i identitet, na njima moramo temeljiti opstanak, stabilnost, razvoj, demografsku obnovu, uz razvoju malog i srednjeg poduzetništva kroz jačanje institucija koje pružaju potporu poduzetnicima, prometnoj infrastrukturi, poručio je između ostalog Musa.

Predrag Kožul, nositelj liste za Parlamentarnu Skupštinu BiH kroz slogane kampanje predstavio je Izborni program koji kako je kazao i nije izborni nego program hrvatskog naroda formiran još devedesetih godina kada je riječ o nacionalnim interesima, ali program koji je potvrđen i na posljednjem Saboru stranke. “Svjesni potrebe Ustavnih promjena ali i realnosti da trenutno nema političkog konsenzusa oko istih, usredotočili smo se na izmjene Izbornoga zakona s obzirom na sve zamke koje on nosi za hrvatski narod u BiH. Međutim, ne odustajemo, nego vas pozivamo na zajedništvo koje nije idealno nego višeslojno i sa više razina, zajedništvo Hrvata cijele BiH, naših dviju domovina ali i ono zajedništvo iz devedesetih iskreno i pragmatično, zajedništvo naše Koalicije koja je mogla biti i veća ali je sasvim dovoljna za pobjedu”, kazao je Kožul.

Siguran sam da ovo mnoštvo nazočno ovdje čini mali dio velike obitelji hrvatskog zajedništva u BiH, riječi su hrvatskog člana Predsjedništva BiH, predsjednika HDZ-a i HNS-a BiH dr. Dragana Čovića, na preizbornom skupu u Posušju.

-Glavnina onih koji nisu vjerovali da je moguće da hrvatski narod ostane politički narod u BiH, osobito nakon vlasti nekih alijansi i platforme, danas to razumiju. Danas nema napretka, opstanka i razvoja, nema europske Bosne i Hercegovne bez hrvatskog naroda, koji i predvodi ključna obilježja na tom putu. Mi, kao najmalobrojniji, ali ponosan i velik narod moramo predvoditi te aktivnosti, kazao je dr. Čović

U Posušju je do sada urađeno mnogo, ali sam siguran da je ovo tek poticaj za ono što trebamo uraditi u iduće četiri godine. Moramo izgraditi Posušje i zapadnu Hercegovinu tako da se ovdje živi bolje, naglasio je dr. Čović i nastavio: „Ja vas neću pozivati da izađete na izbore, samo je bitno da ovo naše zajedništvo širimo dalje i da jedan trenutak kada se o nečemu treba odlučiti, mi moramo biti prisutni tog trenutka, to je bitno prepoznati. To smo to izgradili oko HDZ-a kao stožerne stranke hrvatskog naroda i to do kraja prenjeli na naš HNS.

-Danas su razumjeli, ako nije hrvatski narod do kraja jednakopravan i predstavljen kroz legitimne predatavnike, teško da će i njima biti dobro. Tako da, simbolični pokušaji koji dolaze iz Sarajeva, vidjeti će te, vrlo brzo će nestati. Jer jedino zajedno s Bošnjacima i Srbima, zbog naših odnosa, kao u Ustavu BiH, mi možemo graditi modernu BiH, brzo donositi zakone i nama kao najmalobrojnijem narodu to treba. Nama treba uređen sustav, društvo u kojem ćemo lako pokazati svoje sposobnosti. Ono što imamo danas najviše može doprinjeti razvoju BiH i poticati one druge, koji su se uspavali kao brojniji narod u BiH, da moramo ići naprijed. Zajedništvo sa svima. Svima koji vole ovaj prostor, koji vole dom, koji vole narod, koji vole BiH, mi smo spremni da ih predvodimo, a vi nam dajte priliku 7. listopada, ali jednom uvjerljivom većinom da više nitko ne razmišlja kako promišlja hrvatski narod u BiH, poručio je predsjednik Čović.

U zabavnom dijelu programa nastupili su Mate Bulić i Zoran Begić./HMS/

Najnovije