ČOVIĆ U KREŠEVU OTVORIO TVORNICU SOKOVA: Najveći izraz domoljublja je ulagati u svoj kraj

Posjetu općini Kreševo, kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva Bih dr. Dragan Čović je danas započeo simboličnim puštanjem u rad novog pogona za proizvodnju Stanić grupacije, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Naime, nakon što je  kupila od “Agrokora” brend “Juicy” i dio njihovih pogona, “Stanić grupa” sada je proširila proizvodni pogon ovih sokova te time ojačala svoju izvoznu strategiju.

“Ovo je najbolji način prezentacije domoljublja, ulaganje u svoju sredinu i svoju domovinu, kazao je Čović na današnjoj svečanosti otvorenja tvornice kojoj je nazočilo i brojno izaslanstvo HDZ-a i HNS-a kao i gospodarstvenici Središnje Bosne, čestitavši predsjedniku Uprave ove grupacije Svjetlanu Staniću na odvažnosti da svoju ideju i viziju realizira ovdje u svom Kreševu i konstantno radi na poboljšanju iste.

Stanić se zahvalio svim poslovnim partnerima koji su pomogli pri realizaciji ove investicije te najavio daljnje planove poslovnog širenja Grupacije te posebno zahvalio Čoviću kao iskrenom prijatelju na svoj podršci s obzirom da je upravo on i otvorio ovu tvornicu a evo danas i novi pogon u sklopu iste.

Izaslanstvo je u Kreševu obišlo i radove na izgradnji i preseljenju eksponata muzeja franjevačkog samostana u Kreševu gdje je u tijeku druga od tri faze radova.

“Čović je od početka aktivno uključen u ovaj projekt i drago mi je da se danas i osobno ima priliku upoznati s napretkom radova na izgradnji novog muzeja kojim ćemo od propadanja sačuvati iznimno vrijednu zbirku eksponata koji svjedoče o dugoj tradiciji i kulturi Hrvata ovoga kraja te istu na ovaj način sačuvati dostupnom i za sve naredne naraštaje kako su to i naši franjevci činili sve ove godine dokazavši bogatstvo ove zemlje čiji smo i mi dio” kazao je gvardijan Samostana svete Katarine fra Darko Drljo.

Čović se uvjerio i u realizaciju prije obećanog projekta, ponajvećeg za ovu općinu, projekta rekonstrukcije ceste između Kreševa i Kiseljaka kojom će Kreševo nakon završetka puta prema Tarčinu ali i puta prema Poslovnoj zoni odnosno izlazu na autocestu konačno biti otvoreno sa svih strana, stoji u priopćenju Ureda za informiranje HDZ BiH./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

BIVŠI PREDSJEDNIK HRVATSKOG SABORA

REINER: Prednost HDZ-a zaslužena je radom tijekom cijelog prošlog mandata

Kandidat HDZ-a u 1. izbornoj jedinici Željko Reiner izrazio je u nedjelju zadovoljstvo rezultatom izlazne ankete, po kojoj HDZ ostvaruje 61 mandat, poručivši kako...