Čović u Fojnici: Ovdje je dokaz hrvatske tisućugodišnje snage i vrijednosti u BiH

Gledajući samostan s ovoga mjesta, poručujemo svima onima koji su mislili da nas nema, nek zavire u muzej u samostanu, i neka prođu tisuće godina unazad, pa neka vide kolika je snaga i vrednota hrvatskog čovjeka u BiH, poručio je dr. Čović na skupu u Fojnici.

Visoko izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH predvođeno predsjednikom HDZ-a i HNS-a BiH i kandidatom za hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem, boravilo je danas u Fojnici.

Branko Stanić predsjednik OO HDZ BiH Fojnica, dočekao je goste ispred Samostana sv. Duha u Fojnici, a nakon toga izaslanstva su položila vijence i zapalili svijeće na spomen obilježju pred samostanom. Prije završnog skupa, upriličeno je svečano otvaranje obnovljenih prostorija OO HDZ BiH Fojnica.

„Svjesni važnosti ovih izbora, ne kažemo bez razloga da su ovo povijesni izbori, jer oni zaista i jesu povijesni za Hrvate u BiH, iz toga razloga obilazimo BiH s ovim skupovima, od Neuma, Zenice, danas Fojnice i Travnika. Došli smo da kažemo iako smo mali i malobrojni nismo preskočili Fojnicu, došli smo s vama podjeliti radost završnih skupova. Uz mogućnost da idemo negdje u dvoranu, rekli smo, neka nas svatko čuje, govorimo jasnim hrvatskim glasom, što mislimo što treba raditi i kakvu Bosnu i Hercegovinu želimo.

HNS je dao vrlo jasan odgovor za poziciju Hrvata u BiH. Gledajući samostan s ovoga mjesta, poručujemo svima onima koji su mislili da nas nema, nek zavire u muzej u samostan, i nek prođu tisuće godina unazad, pa nek vide kolika je snaga i vrednota hrvatskog čovjeka u BiH, rekao je dr. Dragan Čović i nastavio, ovaj put šaljemo vrlo jasan odgovor, Hrvatski odgovor, naglasak je na Hrvatski zato što čestito želimo preurediti Bosnu i Hercegovinu, svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Mi je zagovaramo kroz 7 odgovora, koji bi trebali rješiti većinu problema kojeg danas imaju svi žitelji BiH a radi se o novom federalnom ustroju BiH koji će garantirati jednakopravnost hrvatskog naroda; kandidatski status za Europsku uniju (EU) u sljedeće četiri godine; gospodarski rast i razvoj; pravna država; odlučna borba protiv korupcije i kriminala; socijalna pravednost te zaštita dostojanstva i prava branitelja Domovinskog rata“, rekao je predsjednik Čović.

Okupljenom mnoštvu prigodnim riječima dobrodošlice obratio se predsjednik OO HDZ BiH Fojnica, Branko Stanić, koji je ovom prilikom kazao kako u Fojnici situacija nije nimalo dobra, živi se u teškoj situaciji, na vlasti su destruktivci.

„Gospodarska situacija nije dobra, socijalna situacija loša a najveći problem je to što branitelji ostaju bez svojih prava. „Da bi ovo promijenili i cijelu situaciju u Fojnici potrebno je izići na izbore i zaokružiti HDZ BiH i listu koalicije HNS-a BiH“, kazao je
Stanić.

Milan Kovač, predsjednik kluba utemeljitelja HDZ RH, u ime predsjednika HDZ RH Tomislava Karamarka dao je bezrezervnu podršku HDZ-u i HNS-u BiH za sve kandiate, počevši od županijske, federalne, te naglasio važnost zajedništva Hrvata u BiH koja kroz koliciju HNS-a BiH bori za interese Hrvata u BiH.

„Tko se nije uključio u HNS BiH, osudit će ga narod i Bog, a ti isti zbog osobnih interesa zatiru interes Hrvatskog naroda“, zaključio je Kovač. Lidija Bradara, nositeljica liste HDZ BiH i koalicije stranaka HNS BiH za Skupštinu SBŽ je rekla da Srednja Bosna mnogo znači za Bosnu i Hercegovinu.

Što je naša Bosna Bosni i Hercegovini?, Ona je kralježnica, a kad je paralizirana kralježnica onda je i tijelo. To znaju svi on koji pokušavaju pokrasti i uništiti sve hrvatsko.

„Stanje izgleda strašno ali moze biti i gore zato 12 izađite na izbore, ovi su povijesni izbori, ove sto vam sve obećavaju i nude vam novac mi vam nista ne nudimo, osim 7 odgovora, koji će snažno povesti i izvesti BiH iz ovog beznađa, HDZ i HNS BiH nikad ne odustaju. Glas za Hrvatski narodni sabor je glas za jednakopravnost Hrvatskog naroda u BiH, zato sve pozivam izađite na izbore.

Pokušali su uništiti naš identitet, našu kulturu, naše branitelje, gospodarstvo…ali nisu uspjeli. Sve što su napravili jest kaos u kojem se trenutno nalazimo. Srednja Bosna je kao kralježnica, Mi ne želimo ništa obećavati, nego ćemo nastaviti raditi za vas kao i do sada. Zato odaberite Hrvatski odgovor, dajte glas za hrvatsku sudbinu u hrvatskim rukama“ istaknula je Bradara.

Marinko Čavara, nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta F BiH ispred HDZ BiH i koalicije stranaka okupljenih oko HNS-a BiH, osvrnuo se na rad federalne vkade, koja grubim kršenjem zakona, obespravljuje sva područja gdje žive Hrvati. To više ne smijemo dopustiti, tomu će doći kraj nakon ovih izbora.

„Danas smo ovdje u Fojnici u dolini Svetoga duha, važnoj postaji nadahnuća na putu naše pobjede. Naša pobjeda, u što nimalo ne sumljamo, temeljni je uvijet da vratimo vjeru u pravnu državu svakom građaninu Bosne i Hercegovine, naša pobjeda temeljni je uvijet za ustavnu ravnopravnost Hrvatskog naroda, naša pobjeda temeljni je uvijet za bolju budućnost i opstanak ove države, rekao je između ostalog Čavara.

Nikola Lovrinović, nositelj liste HDZ BiH i koalicije stranaka HNS BiH za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, rekao je: „Do 2000 godine stanje je bilo onako kako smo ga potpisali u Washingtonu i Daytonu, to smo prihvatili, iako nismo bili u potpunosti zadovoljni, ali bilo je potrebno uraditi to samo da stane rat. Sve dobre stvari i one neke loše koje su se odvijale do 2000 godine mi možemo prihvatiti, i možda za njih biti odgovorni, ali nakon ustavnoga puča kojeg su uradili i uvrstili u federalnom ustavu i županijskom ustavu, i samim tim nismo odgovorni za postojeće stanje koje se nalazi u Federaciji Bosne i Hercegovine“./HMS/

Najnovije

ZAMJENIK MINISTRA OBRANE BIH

OKOLIĆ: Većina Srba u OS BiH prešla bi u Vojsku Republike Srpske

Većina pripadnika Oružanih snaga BiH srpske nacionalnosti spremna je prijeći u Vojsku Republike Srpske, ako bi bila ponovo formirana, izjavio je za RTRS zamjenik...