ČOVIĆ S GRADONAČELNIKOM BIHAĆA: Migrantsku krizu rješavati u suradnji s istočnim i zapadnim susjedima

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović i predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto tijekom današnje posjete Bihaću naglasili su posebnu zainteresiranost za sustavno rješavanje pitanja funkcioniranja Katoličkog školskog centra “Ivan Pavao II”, te važnost konkretnog angažmana nadležnih državnih institucija kada je u pitanju situacija s migrantima i izbjeglicama.

“Naravno da smo životno zainteresirani za Katolički školski centar koji djeluje ovdje i posebno nam je drago što je bihaćki gradonačelnik rekao kako je on ovdje strateški projekat. Duboko sam uvjeren ako svi skupa uložimo malo volje, može nesmetano funkcionirati. Moramo misliti na djecu koja su vezana za Centar, odnosno njihove roditelje, jer u današnje vrijeme jako je teško izdvojiti novac za određene školarine. Zato sam uvjeren u brzo sistemsko rješenje ovog pitanja, a mi ćemo pomoći u bilo kom pogledu”, kazao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

On je dodao i da je neophodan ozbiljan angažman nadležnih državnih institucija kako bi se kontrolirala situacija s migrantima i izbjeglicama.

“Migrantska problematika u BiH primarno je vezana za Unsko-sanski kanton (USK) i svakako želim biti dio onih koji mogu pomoći u pronalasku tih rješenja. Itekako se može i s federalne razine dati doprinos prilikom realizacije nekih konkretnih stvari. Nedopustiv je ovakav prelazak jedne državne granice, neobvezno i nesmetano kretanje kroz BiH i čini mi se da to polako prerasta u neku vrstu trgovine ljudima. Neophodni su konkretni potezi i rješavanje ove situacije u suradnji s našim istočnim i zapadnim susjedima”, mišljenja je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice u BiH.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić napomenuo je i zainteresiranost za najbolje moguće međudržavne odnose, naročito zbog zemljopisnog položaja grada na Uni.

“Čovića i Krišto informirali smo o trenutnoj situaciji u gradu, te još jednom potvrdili stratešku opredijeljenost kada je u pitanju naš Katolički školski centar. Naravno, tražili smo pomoć zbog migrantske problematike, jer kada nemamo odgovora od državnih institucija, moramo se obratiti liderima političkih stranaka. Moram dodati da smo u Bihaću svi posebno zainteresirani za najbolju međudržavnu suradnju i odnos, prvenstveno zbog našeg graničnog položaja”, utvrdio je Fazlić.

Predstavnici HDZ-a BiH predvođeni Draganom Čovićem i Borjanom Krišto danas su posjetili i gradsko sjedište stranke, kao i Župni ured u Bihaću./Fena/HMS/

Najnovije