ZAJEDNIČKI KOLEGIJ OBA DOMA PARLAMENTA BiH

ČOVIĆ: Sve što predlože SNSD i SDA, ako se uklapa u zakonske okvire za mene je prihvatljivo

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izjavio je novinarima da je današnja sjednica Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH imala za cilj da se imenuju sva povjerenstva, stalna i privremena, koja treba uraditi uime PSBiH.

Dodao je da su se točke dnevnog reda uglavnom odnosile na ta imenovanja, dodajući da je danas sjednica Doma naroda PSBiH i žele to potvrditi, a sutra je sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH na kojoj će također to biti potvrđeno.

– Time smo formalno završili posao imenovanja kroz Parlamentarnu skupštinu BiH – naveo je Čović.

Zajednička sjednica Kolegija oba Doma Parlamenta BiH | Foto: Fena

Na novinarsko pitanje je li Zajednički kolegij oba doma razmatrao potvrđivanje imenovanja nedostajućih članova Vijeća ministara BiH, odgovorio je da Zajednički kolegij to nije imao za temu.

– Danas smo samo dogovorili da imamo zamjenske predstavnike u Zastupničkom domu i Domu naroda za one osobe koje su imenovane u Vijeće ministara BiH. Tako ćemo danas na sjednici Doma naroda umjesto Fahrudina Radončića imenovati odgovarajuću osobu, sutra isto tako na Zastupničkom domu. Što se tiče ministara, to nije bila danas tema – naveo je Čović.

Upitan za osobni stav u vezi s imenovanjem Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, kazao je kako je svaki stav koji predloži SNSD za njega prihvatljiv stav, ako prođe procedure kroz povjerenstva koja su po zakonu zadužena za to, bez obzira o kome se radi.

– Sve što predlože kolege iz SNSD-a, jednako tako iz SDA, ako se uklapa u naše zakonske okvire i ako dobijemo za to potvrde, a dobilo smo za sve potvrde, o tome ne treba otvarati raspravu, što se mene tiče. To je osobni stav – naveo je Čović.

Najnovije

INZKOV ZAKON PREPUN PRAVNIH RUPA

Negiranje ratnih zločina na Stipića livadi i u Briševu bez kazne!

“Trebalo je pobiti ustaše u Briševu”; “Nek’ su platili glavom UZP-ovci na Stipića livadi” - ove dvije objave izazvale bi zgražanje u većem dijelu...