Hrvatski Medijski Servis
IZ MINUTE U MINUTU

ČOVIĆ S JANDROKOVIĆEM: Postoji prostor za dodatno poboljšanje suradnje

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH  dr. Dragan Čović susreo se u Zagrebu s predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Na susretu se razgovaralo o suradnji tijela zakonodavne vlasti dviju zemalja, te je istaknuto kako, iako je dosadašnja suradnja na zavidnoj razini, postoji prostor za poboljšanje. Iskazana je potreba za češćim susretima i konzultacijama izaslanika Sabora R Hrvatske i Parlamentarne skupštine BiH.

Čović je također informirao Jandrokovića o trenutačnoj političkoj situaciji u BiH, te položaju hrvatskoga naroda. Kazao je kako je napravljen izniman korak naprijed nakon jučerašnjeg sastanka lidera triju naroda u BiH, te je istaknuo nadu da će se vlast na državnoj razini ubrzo uspostaviti.

Kazao je, također, kako je potrebno što žurnije postići kompromis kada je u pitanju Godišnji državni program (ANP), kako bi BiH mogla što prije biti razmatrana za primitak u NATO. Kada je riječ o europskom putu, Jandroković je i ovoga puta istaknuo punu potporu Republike Hrvatske Bosni i Hercegovini./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte