ČOVIĆ: Moje demoniziranje i majorizacija Hrvata mogu dovesti do ozbiljne krize

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović smatra da iza antihrvatske kampanje uoči listopadskih izbora stoje ne samo pojedine konkurentske političke stranke, već i nevladine organizacije, pa čak i određene obavještajne strukture.

Čović smatra da pokušaji njegove demonizacije kao nekoga tko želi “rušiti i dijeliti BiH”, kao i eventualne majorizacije hrvatskog naroda mogu dovesti do ozbiljne ustavne i političke krize.

“Već duže se propagandno djeluje da bi se na sve načine motivirali Bošnjaci da ponovo glasaju tako da u ime Hrvata biraju člana Predsjedništva BiH, odnosno nameću ishod koji apsolutno nije hrvatski izbor, već nešto protiv čega su Hrvati do sada u bezbroj navrata iskazali svoje negodovanje i protivljenje”, rekao je Čović za “Dnevni avaz”.

On je rekao da podsticanje Bošnjaka na takvo ponašanje šteti odnosu i zajedničkim interesima i Hrvata i Bošnjaka, ali i svih građana BiH.

“U pozadini takvih tendencija kombinacija je sitnih privatnih interesa i ciljeva određenih ideološko-političkih krugova, koji žele do kraja zaoštriti situaciju u BiH, vjerojatno, kalkulirajući pri tome da na taj način mogu ostvariti neke od svojih strateških političkih ciljeva”, smatra Čović.

On je dodao da ga ništa neće pokolebati u težnji da izgradi europsku BiH po mjeri svih njenih građana i tri konstitutivna naroda.

“BiH je moja domovina i za nju ću se do kraja politički boriti”, poručio je Čović, koji je i hrvatski član Predsjedništva BiH./HMS/

Najnovije