SVEČANOST U ORAŠJU

Čović otvorio moderno postrojenja za proizvodnju pitke vode

Predsjednik HDZ BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović nazočio je svečanosti otvaranja postrojenja za proizvodnju pitke vode u Orašju, na vodocrpilištu u Kostrču.

Završeni su svi planirani radovi na izgradnji ovog postrojenja za grad Orašje i njegovo uvezivanje u postojeću vodoopskrbu, a svečanim presijecanjem vrpce otvorili su ga gradonačelnik Marijan Oršolić, predsjednik Gradskog vijeća Orašja Stanko Vincetić, predsjednik Vlade Posavske županije Đuro Topić i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović, uz zajednički obilazak postrojenja, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Svoj na svome

– Dovoljno zorno svjedočimo koliko smo danas Posavinu pretvorili u jedan dio državnog prostora sa svim institucijama koje su nužne da bi ovdje naš narod mogao živjeti i osjećati se svoj na svome – kazao je tom prigodom Čović.

Dodao je kako će sve razine vlasti pomoći u otvaranju novih radnih mjesta u Posavini.

Posjeta franjevačkom samostanu

– Također, vjerujem da smo uradili sve da danas možemo osigurati fiskalnu stabilnost u ove naše tri općine, a jednako tako i u županiji. Kroz te projekte, projekte iz Republike Hrvatske i sve ono što možemo raditi iz BiH s viših razina vlasti, veselim se novim projektima i ovdje u Kostrču, u Orašju, ali i cijeloj našoj Posavini – poručio je predsjednik HDZ-a BiH.

Stranačko izaslanstvo posjetilo je i župu Uznesenja Blažene Djevice Marije i franjevački samostan Tolisa, te je o stanju u župi i samostanu, razgovaralo s gvardijanom fra Mariom Jurićem./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREDSJEDNIŠTVO SDA

Bakir Izetbegović kandidat za za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, evo tko su nositelji lista

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) je na današnjoj redovitoj sjednici utvrdilo kandidatske liste za Opće izbore koji će biti održani 2. listopada ove godine. Predsjedništvo...