ČOVIĆ: Sa SDA očekujem razgovor o Predsjedništvu, Domu naroda i Mostaru, sutra ću od Izetbegovića i Dodika zatražiti…

Nakon današnje proširene “konstituirajuće” sjednice Predsjedništva HDZ BiH, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović je na tiskovnoj konferenciji ukratko objasnio o čemu se raspravljalo na sjednici stranačkog vrha, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa.

“Odradili smo operativni dio, kadrovske stvari i poslovnik o radu, a onda smo otvorili nekoliko aktualnih tema. Jedan poseban zaključak smo napravili, da sutra u razgovoru s gospodinom Izetbegovićem i gospodinom Dodikom zatražim da se odmah pristupi uspostavi Vijeća ministara BiH, i da tu više nikakvih prolongiranja ne može biti” kazao je Čović, dodavši kako bez Vijeća ministara u BiH ne funkcionira zakonodavna vlast.

Čović je kazao kako će se danas održati i šira rasprava svih članica HNS-a, primarno oko problema izbornog zakona BiH.

“To vidimo kao pripremu za ono što očekujemo da ćemo s partnerima raditi. Ja očekujem vrlo brzo da sjednemo sa SDA, i sa stajališta HNS-a razgovaramo na tri teme: Predsjedništvo, Dom naroda i Mostar. Neke institucije se zalažu da se nešto uradi za Mostar, ali ne možete uraditi jedno a ne uraditi drugo, govorimo o izmjeni Izbornog zakona” rekao je.

Komentirajući izjavu Milorada Dodika koji je jučer na proslavi Dana Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine zatražio da na sljedećem obilježavanu više od polovice stroja bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS, Čović kaže kako “svatko u svom ambijentu može nadolijevati ulje na vatru kako misli da je to najprikladnije”.

“HDZ će se nastaviti ponašati kao i do sada, štiteći interese BiH sukladno Ustavu BiH. Ja pozivam na ustavno domoljublje, i kad se promijeni taj Ustav da opet budemo domoljubi tom Ustavu kakav god on bio”, dodao je./G. Š./HMS/

Najnovije

HP MOSTAR

Nove marke HP Mostar „Božić 2021. i Nova godina“

Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnim poštanskim markama tradicionalno obilježava Božić i Novu godinu. Marke se u poštanskom prometu koriste od 1. prosinca 2021. Božić je blagdan...