ČOVIĆ: Odgajajmo ovu mladost da voli svoj narod i svoju domovinu

-Budimo ponosni na ono što jesmo i ovih 100 godina i za monografiju za koju ste imali priliku čuti od 6 izlagača, koja najbolje govori da mi znamo prepoznati kako se živjelo, u tih 100 godina i prije, na ovom prostoru i uopće u Hercegovini, kazao je dr. Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a na prigodnom druženju danas u Gradini nakon predstavljanja Monografija župe Gradina, povodom 100. obljetnice postojanja župe, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Prema njegovim riječima što više budemo pisali o sebi, svjedočili našim datumima i našim obilježjima više ćemo cijeniti našu kulturnu baštinu i ono što jesmo kao narod. Jednako tako što to budemo više nijekali klanjat ćemo se drugim obilježjima, slavit ćemo druge datume i nećemo biti ono što u osnovi želimo biti i ono što smo gradili kroz ovih 100 godina.

-Ja ću vas pozvati da to pokušamo u ovom zajedništvu više puta spomenutom i danas ovdje u slavljenju svete Mise da svjedočimo. I ovih 100 godina kako ovdje u Gradini jednako tako i u našem Brotnju, našem Čitluku, diljem Hercegovine i Bosne i Hercegovine da ovu mladost koja trči ovdje oko nas odgajamo da voli svoj narod, svoju domovinu, da promišljamo na pravi način kako osigurat opstanak i ostanak u našem kraju, naglasio je dr. Čović, te dodao:

-Potičem vas širimo ovo zajedništvo i da znamo prepoznati vrijednosti što imamo i kako gradimo kroz povijest vezano za naš narod, uz ovo zajedništvo ovdje.

Župnik župe Gradina, don Đuro Bender uručio je Čoviću Monografiju župe kao i zahvalnicu za sve što je učinio i pomogao ovoj župi.

Monografije su dodjeljene i Nevenku Hercegu, predsjedniku Vlade HNŽ-a kao i Marinu Radišiću, načelniku općine Čitluk.

Naime, ove godine župa Gradina slavi 100. obljetnicu svoga postojanja. Prvi dio proslave obilježen je 29. kolovoza svečanom misom na svetkovinu Mučeništva sv. Ivana Krstitelja – Glavosjek koju je predvodio mons. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.
Drugi dio proslave održan je danas, 15. rujna kada predstavljena Monografija župe Gradina. Program je započeo sv. misom koju je predslavio i prigodno propovijedao mnoštvu okupljenih vjernika mons. Tomo Vukšić, biskup – vojni ordinarij u BiH./HMS/

Najnovije

U BLIZINI MOSKVE

Srušio se helikopter koji prevozi Putina

Helikopter koji je dio flote koja prevozi najviše ruske dužnosnike, uključujući predsjednika Vladimira Putina, se srušio prilikom slijetanja kod Moskve. Helikopter Mil Mi-8 udario je...