Hrvatski Medijski Servis

ČOVIĆ O “AFERI” SELEFIJE: Plansko plasiranje dezinformacija, institucije se moraju obračunati…

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH, predsjednik stranke Dragan Čović komentirao je medijima proces uspostave vlasti na državnoj razini, ali i ono o čemu je govoreno na sjednici, javlja Hrvatski Medijski Servis.

-Raspravili smo nekoliko tema, od pitanja uspostave vlasti, do svega onoga što se događa u BiH proteklih dana. Ovih dana nastaviti ćemo s razgovorima oko uspostave vlasti. Što se Vijeća ministara tiče, nužno je donijeti jednu zajedničku izjavu triju stranaka koje će formirati buduće Vijeće ministara. Uz izjavu, odmah ćemo pokušati rasporediti i resore i to bi bio znak da možemo ići s mandatarom, kazao je dr. Čović.

Komentirajući i nedavne navode o navodno umješanosti hrvatske obavještajne službe u selefijski pokret u BiH, kazao je kako se radi o koordiniranom plasiranju dezinformacija, kako bi se ostvario određeni učinak u javnosti.

Govoreći o posljednjoj obavještajnoj aferi u koju je, prema pisanjima medija, uključen i zamjenik ministra sigurnosti BiH i član Predsjedništva HDZ-a BiH Mijo Krešić, Čović je rekao kako je riječ o planskom plasiranju dezinformacija.

Mijo Krešić je zamjenik ministra sigurnosti i zanimljivo je da ministar i njegov zamjenik nemaju komunikaciju. Nije dobro da se ovo događa. Ne može se izaći u javnost, iznijeti tako teške optužbe a da to nitko potkrijepi niti jednom činjenicom.

Bosna i Hercegovina se mora kroz institucije obračunati sa izvaninstitucionalnim djelovanjem, kazao je dr. Čović, naglasivši kako će i u budućnosti prioriteti stranke, kao i do sada biti euroatlantske integracije./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte