ČOVIĆ: Novac za obnovu širokobriješke Gimnazije neće i ne smije biti problem

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović i gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević, posjetili su jutros Gimnaziju fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu, koja je početkom tjedna stradala u požaru, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Gradonačelnik Kraljević istaknuo je kako su prema prvim informacijama, posljedice požara ogromne a materijalna šteta velika. Nadležne službe i vještaci utvrđuju pravo stanje i procjenjuju štetu. Vatra je uništila potkrovlje zgrade, krov, kao i dio stropa koji se urušio u hodnik na zadnjem katu, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Zgrada Gimnazije fra Dominika Mandića osim simbola Širokog Brijega, budi i sentimentalne vrijednosti mnogim generacijama koje su prošle kroz nju. Razlog više je i činjenica što ove godine obilježava točno sto godina od izgradnje.

 

Čoviću je prezentiran način organizacije nastave za učenike Gimnazije i Srednje strukovne škole koji će se vjerojatno rasporediti, kako je dogovoreno u Prvu i Drugu osnovnu školu u Širokom Brijegu.

Razgovaralo se na koji način je moguće što prije organizirati obnovu zgrade Gimnazije i Srednje strukovne škole u Širokom Brijegu.

-Nakon detaljnog izvješća, odmah će se krenuti u pripremu za proces obnove i rekonstrukcije, pri čemu je predsjednik Čović obećao pomoć svih nadležnih službi i dužnosnika s većih razina vlasti, ističući kako novac za obnovu neće i ne smije biti problem, istaknuto je u priopćenju.

Dužnosnici su, kako se dodaje u priopćenju za javnost HDZ-a BiH, razgovarali i o drugim temama i projektima koji se provode na području Širokog Brijega, infrastrukturi, planiranom gospodarskom razvoju te svim važnim temama lokalne sredine koji su aktualni i pridonose razvoju.

Također, istaknuta je važnost dobre programske pripreme za nadolazeće lokalne izbore./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img

Najnovije

spot_img