Hrvatski Medijski Servis

Čović ne vjeruje da je moguće održati izbore u Mostaru u listopadu

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH Dragan Čović izjavio je za Oslobođenje kako pregovori ove stranke sa SDA oko Grada Mostara nisu zapeli, te da će se o ovom pitanju nastaviti razgovarati.

“Imamo sastanke i s predstavnicima međunarodnih institucija koji imaju neke ideje o Gradu Mostaru, pa ćemo čuti kako oni mogu pomoći. Činjenica je da je Mostar do sada bio grad slučaj kroz kojekakva, privremena statutarna rješenja i da danas imamo jednu duboku krizu”, istakao je Čović.

Lider HDZ-a kazao je sarajevskom listu, da njegova stranka ima vrlo jasan stav da Mostar nikad više ne bude grad slučaj, te da bude uređen kao druge jedinice lokalne uprave i samouprave i da oko toga razgovaraju sa predstavnicima SDA, ali i sa svima drugima. Naglasio je kako će se nastaviti tražiti rješenja, iako je ostalo jako malo vremena. Kada su u pitanju izbori u Mostaru, Čović nije optimist, budući da je, kako je kazao, ostao mjesec da se neke stvari usaglase./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte