Sve vijesti

O IZVJEŠTAJU EUROPSKE KOMISIJE O NAPRETKU BIH

ČOVIĆ: Nastavit ćemo čvrsto raditi na ispunjavanju kriterija za članstvo

Prvi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović komentirao je na platformi X izvješće Europske komisije o napretku Bosne i Hercegovine.

„Danas je Europska komisija preporučila otvaranje pristupnih pregovore s BiH nakon što se postigne potreban stupanj usklađenosti. Duboko posvećeni europskoj budućnosti naše domovine, nastavit ćemo čvrsto raditi na tom cilju. Zahvaljujemo svim EU partnerima koji su nam pružili podršku“, napisao je Čović.

Zeleno svjetlo za BiH za početak pregovora o članstvu u EU, ali pod određenim uvjetima

U Izvješću o Bosni i Hercegovini za 2023. godinu Europska komisija pozdravila je reformske napore koje je Bosna i Hercegovina poduzela od sjednice Europskog vijeća u prosincu 2022. kada je našoj zemlji dodijeljen kandidatski status.

Europska komisija također je navela kako su potrebni daljnji napori da Bosna i Hercegovina ispuni 14 ključnih prioriteta navedenih u Mišljenju Komisije po zahtjevu za članstvo u EU i koracima navedenim u preporuci Komisije za kandidatski status.

Komisija je preporučila otvaranje pristupnih pregovora s Bosnom i Hercegovinom u EU nakon što se postigne neophodan stupanj usklađenosti s kriterijima za članstvo.

Komisija će izvijestiti Europsko vijeće o napretku najkasnije u ožujku 2024. godine./F/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

PREDSJEDATELJICA VIJEĆA MINISTARA

Krišto u Bruxellesu na političkom forumu o EU integracijama BiH

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto boravit će sutra u Bruxellesu, gdje će sudjelovati na Drugom političkom forumu na visokoj razini o EU integracijama...