SASTANAK U BANSKIM DVORIMA

Čović i Izetbegović večeras u Zagrebu s Plenkovićem

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastat će se s s liderima HDZ BiH i SDA dr. Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem večeras u 19.00 sati, u Banskim dvorima, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Sastanku će, kako je priopćeno iz Vlade Hrvatske, nazočiti i ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

Sastanak je upriličen uoči posjeta američkog državnog tajnika Mike Pompea Hrvatskoj ovog tjedna, na kojem će hrvatski premijer sa šefom američke diplomacije razgovarati i o stanju u BiH, te potrebi da se kroz izmjene Izbornog zakona otkloni nejednakopravnost Hrvata u izboru njihovih predstavnika u domove naroda i Predsjedništvo BiH./HMS/

1 COMMENT

 1. Šta očekivati od razgovora sa osobom koja je glavni organizator nametanja Komšića.
  Šta očekivati od čovjeka koji otvoreno prijeti Hrvatima da će im oteti hrvatsku kvotu u Dom naroda FBH, kao što je oteo i funkciju člana predsjedništavta BH.
  Izetbegović to ne bi smio raditi da iza njega ne stoji USA ambasada u Sarajevu i njihov egzekutir Incko.
  Plenković ne treba razgovarati sa Izetbegovićem i maltretirati gospodina Čovića, nego treba razgovatati sa Inckom i amneričkim veleposlanikom u Sarajevu.
  Incko i američki veleposlanik su trebali danas umjesto Izetbegovića doći u ZG i razgovarati sa Plenkovićem i Pompeom.
  I to ne o implementaciji Izbornog zakona nego o vraćanju otetog pariteta ( Hrvatima ) u vladi FBH ( 8:8).
  Kao i o vraćanju otetog načina sastavljanja hrvatske kvote u Parlamentu Domu naroda FBH (16 od 30) umjesto nasilno određenih 6 od 17
  U Domu naroda se brani hrvatski vitalni nacionalni interes.
  U vrijeme kada se primjenjivao u Daytonu dogovoreni odnos 16 od 30 ( a hrvatski zastupnici u Dom su birani izravno) bošnjaci nisu mogli skupiti svojih 16 ( u hrvatskoj kvoti Doma naroda FBH) da bi Hrvatima nametali nešto što je većinski bošnjački Zastupnički dom donio protiv hrvatskih vitalnih interesa.
  Nakon što su 2001 visoki predstavnik Petrić i daidža Zubak nasilno odredili 6 od 17 i to da 5 bošnjačkih županija mogu birati svoje Hrvate u hrvatsku kvotu Doma naroda FBH, bošnjaci su zagospodarili ( 2001 i 2010) hrvatskom kvotom Doma naroda.
  Sad im ne treba nedostižnih 16 nego samo 6 zastupnika da bi oni Bošnjaci u hrvatskoj kvoti u Domu naroda parlamenta FBH odlučivali umjesto Hrvata o tome što je hrvatski vitalni nacionalni interes.
  O tome se nema što pregovarati. Neka vrate oteto. Ne Izetbegović nego Incko i Amerika.
  A Izetbegovića proslijediti Mesiću.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

SPUTNIK V

Rusija prva počela s cijepljenjem protiv koronavirusa!

Rusija je jutros započela program cijepljenja protiv koronavirusa, a klinike u Moskvi prvo će cijepiti one koji su najviše izloženi riziku od zaraze, prenosi...