ČOVIĆ I GRLIĆ RADMAN: Izgradnja napretka i stabilnosti kroz ravnopravnost, dijalog i kompromis jedini put BiH

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske dr. Gordan Grlić Radman primio je zamjenika predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića.

Prilikom susreta spomenuta je trenutna politička situacija u BiH, daljnje učvršćivanje bilateralnih odnosa između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine te vanjskopolitički ciljevi pridruživanja Europskoj uniji i NATO-u, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH.

Čović je istaknuo kako su izgradnja napretka i stabilnosti kroz ravnopravnost, dijalog i kompromis jedini put prema ostvarivanju prosperitetne budućnosti BiH.

Ističući zalaganje za razvijenu i europsku BiH, ministar Grlić Radman naglasio je kako će se Republika Hrvatska nastaviti zauzimati za euroatlantske integracije Bosne i Hercegovine, kao i za stabilnost i prosperitet BiH.

Poštivanje europskih vrijednosti uključuje i jednakopravnost hrvatskog naroda s druga dva naroda u BiH, kao i legitimnu zastupljenost svih triju konstitutivnih naroda.

Izraženo je zadovoljstvo prijateljskim odnosima između dviju država i suradnjom u provedbi zajedničkih ciljeva./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

NE BI IMAO NIŠTA PROTIV

Sevilla na kraju sezone kreće po Rakitića

Sevilla je zainteresirana za povratak Ivana Rakitića iz Barcelone, a i igrač ne bi imao nešto protiv te se očekuje kako će krenuti u...