ZAVRŠEN SASTANAK U MOSTARU

ČOVIĆ I DODIK: Vratiti se komunikaciji o svim bitnim pitanjima na najvišim razinama

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru, održan je sastanak predsjednika HDZ-a BiH i zamjenika predsjedatelja Doma naroda PS BiH dr. Dragana Čovića i predsjednika SNSD-a i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, prenosi hrvatski Medijski Servis.

-Stranački predsjednici iskoristili su današnji sastanak za razgovor o aktualnoj političkoj situaciji, te radu izvršne i zakonodavne vlasti na državnoj razini. Jedna od tema sastanka bila je i nefunkcionalnost državne razine oko ključnih pitanja, kao što je konačni strateški pristup i izrada plana rješavanja migrantske krize. Radi se prije svega o sigurnosnom pitanju koji već odavno ima ozbiljne konture po sigurnost stanovništva Bosne i Hercegovine i mora se žurno riješiti, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

U priopćenju se navodi i da je  vođen je razgovor na temu lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini i Gradu Mostaru te njihovog održavanja u uvjetima pandemije, osobito osiguranja tehničkih uvjeta.

-Čović je ponovio stav da nema nikakvog pravnog ni zakonskog uporišta niti racionalnog objašnjena za odvajanje lokalnih izbora u Mostaru, ali da konačno održavanje izbora u gradu na Neretvi, pa čak i u ovakvim uvjetima, treba biti motiv da se stvari i na višim razinama pokrenu iz statičnog stanja, prije svega u kontekstu predstojećih razgovora o izmjenama Izbornog zakona, priopćeno je.

Čović i Dodik najavili su da u sljedećem razdoblju slijede učestaliji sastanci uz šira stranačka izaslanstva, kao i trilateralni sastanci s predstavnicima bošnjačkog naroda./HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Najnovije

Umrla četverogodišnja kći američkog repera

Lauren Maxwell, četverogodišnja kći repera Fettyja Wapa, preminula je iz još nepoznatih razloga, a vijest o njenoj smrti potvrdila je na Instagram profilu njezina...