Hrvatski Medijski Servis

ČOVIĆ: Bošnjaci neće još dugo zatvarati oči pred izmjenama Izbornog zakona

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović smatra da nije dugog vijeka to što Bošnjaci zatvaraju oči pred hrvatskim prijedlogom izmjena Izbornog zakona BiH, što je težak i odgovoran posao.

“Ako želimo sačuvati BiH i nastaviti njen euroatlantski put, svi ćemo morati napraviti iskorak i u tom pogledu. To je neminovno”, rekao je Čović za “Večernji list”, izdanje za BiH.

Čović, koji je i predsjednik HDZ-a BiH, naglašava da, ako se Bošnjaci osjećaju diskriminirano zato što neće moći u Predsjedništvu birati dva bošnjačka predstavnika, te Hrvatima onemogućiti da biraju svog hrvatskog člana, onda je to nešto sasvim drugo, a ne diskriminacija.

Kada je riječ o izborima 2018. godine, on kaže da je još rano prognozirati hoće li i kada će oni biti održani, te prema kojem zakonu.

“Vjerujem da ćemo svi imati dovoljno političke mudrosti da se ne dovedemo u situaciju novih kriza i novih usložnjavanja odnosa”, poručio je Čović.

On je najavio da će danas o ovom pitanju razgovarati i s bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, dodajući da vjeruje da će biti razumijevanja i s njegove strane i da će uspjeti naći kompromisno rješenje. Prema njegovim riječima, “svi jednako vole i žele BiH i nitko nema ni manje, ni više pravo nad svakim njenim pedljom”.

Čović kaže da očekuje i pomoć međunarodne zajednice koja već stiže duže razdoblje. On ističe da je svima stalo da se BiH konačno izvuče iz ove političke kaljuže i opasnosti daljeg usložnjavanja i produbljivanja političke, gospodarske i socijalne krize./HMS/

About the Author
NAPOMENA: Komentari kojima se krši Etički kodeks Vijeća za tisak, koji sadrže uvrijedljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.

Komentirajte